35. kolo
03.05.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Everton FC 0:2

Výsledková mizérie Sunderlandu pokračuje. Svěřenci kouče Sbragii navázali na minulé hodně nepovedené výsledky a na domácí půdě prohráli s Evertonem. O vítězství hostů se střelecky postarali záložníci Steven Pienaar a Marouane Fellaini. Díky výsledkům posledních tří celků ze dna tabulky má stále Sunderland před sestupovými příčkami náskok čtyř bodů.

Hráči obou táborů diváky pohlednou hrou, která by nabídla větší počet šancí, příliš nebavili. Jedna z mála přišla už v 11. minutě, kdy se zpoza hranice pokutového území odhodlal ke střele Tim Cahill a nebezpečnou ranou zaměstnal Martona Fulopa. Ten však stál na správném místě, a tak se střelou příliš velké problémy neměl. Bohužel to byla na dlouhou dobu jediná možnost, ze které by teoreticky mohl padnout gól. Zbytek prvního poločasu nabídl tvrdou a vyrovnanou bitvu, během které řada fotbalistů utržila několik bolestivých ran.

Po změně stran konečně přišla branka, která mohla předváděné hře přeci jen trochu pomoct. Na svědomí jí měli hostující hráči a konkrétně Steven Pienaar, jemuž připravil gólovou šanci útočník Jo. Vzápětí ale mohlo být vyrovnáno. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce obránce James Collins a nevedl si zase tak špatně. Míč ale poslal přímo na Howarda, který si s ním už poradil.

V 65. minutě mohl Everton podruhé v zápase rozvlnit síť. V dobré příležitosti se ocitl Marouane Fellaini, jenže gól vstřelit nedokázal. Vše si ovšem mladý belgický středopolař vynahradil již o šest minut později. Po centru Pienaara z pravé strany chladnokrevně zakončil a nasměroval tak svůj celek k vítězství. Toffees v závěru utkání již k ničemu vážnému Sunderland nepustili, a tak dokráčeli k cenným třem bodům. Minimálně do zítřka se navíc posunou na páté místo před Aston Villu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Everton vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 pro Everton tak možná na žluté karty Bez Phila Jagielky bude Everton poloviční a Sunderland vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland musi alespon jeden bod ziskat.

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Black Cats se trápí, E verton vyhraje 1:3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele