6. kolo
27.09.2008 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester poráží Bolton 2:0

Manchester nastoupil poprvé k ligovému zápasu od začátku také s Cristianem Ronaldem, a proti slabému Boltonu nezaváhal. Po gólech právě portugalského kanonýra a Wayna Rooneyho si na konto připsal druhou letošní výhru.

Hosté dnes sice neuhráli ani bod, na začátku utkání ale na svého soupeře vletěli a výsledkem byla nebezpečna střela Garyho Cahilla, kterou musel hasit až brankář Van der Sar. V úvodní pětiminutovce se navíc United ani pořádně nedostali na půlku Boltonu. První střelu si Manchester tak na konto připsal až v 8. minutě, kdy se snažil ze střední vzdálenosti ohrozit bránu Jaaskelainena Cristiano Ronaldo, ale jeho pokus zblokoval na roh Muamba.

Postupem času domácí fotbalisté získali mírnou převahu a v 13. minutě to byl opět portugalský rychlík, kdo zaměstnal brankáře Wanderers. Jeho střela se ale otřela o nohu jednoho z bránících hráčů a Jaaskelainen moc práce neměl. O poznání lépe si vedl krátce na to Dimitar Berbatov, jenže ani jeho hlavička v síti neskončila. Manchester přidával na otáčkách, nebezpečně pálil z dálky Tévez a následná dorážka Parka postrádala přesnost.

Tlak Red Devils neustále sílil a Wanderers častokrát nevěděli, kde jim hlava stojí. V 25. minutě potvrdil pověst skvělého exekutora standardních situací Cristiano Ronaldo, který střelou zhruba z 25 metrů pořádně vystrašil finského gólmana v dresu Boltonu. Ten nakonec míč se štěstím vyrazil alespoň na roh. V 31. minutě se naopak dostali konečně také hosté ke střele, ta se však s úspěchem nesetkala.

Velmi nebezpečně ohrozil bránu Jaaskelainena Anderson, jenž z velkého úhlu mířil nad. V 35. minutě selhal v zakončení stoper Ferdinand, a proto se skóre stále neměnilo. Z hranice šestnáctky pokoušel své štěstí opět Ronaldo, vše ale bezvýsledně. Naopak do vedení mohl jít ještě v první půli Bolton, pár minut před přestávkou se míč dostal po centru ze strany k Muambovi, ale ten svou jedinečnou příležitost spálil, jelikož míč poslal vedle tyčky.

Bolton vletěl i do druhého poločasu skvěle a málem už v 46. minutě vstřelil úvodní branku. K odraženému míči se na hranici pokutového území dostal jamajský reprezentant Ricardo Gardner a jen těsně minul bránu Van der Sara. Na druhé straně přišla pro změnu tyčka, kterou nastřelil z otočky jeden z nejaktivnější hráčů dnešního střetnutí Cristiano Ronaldo.

Manchester se stále snažil ohrožovat bránu Wanderers, jenže i přesto, že měl velký tlak, moc se mu nedařilo dostávat do gólových příležitostí. V 59. minutě ale byl faulován podle rozhodčího Stylese v pokutovém území Cristiano Ronaldo a sám postižený také nařízenou penaltu proměnil. Hostující hráči rozhodnutí hlavního arbitra, podobně jako většina neutrálních fanoušků, moc nechápali, jenže na skutečnosti, že prohrávali, nic změnit nedokázali.

Pro Wanderers inkasovaný gól znamenal jediné, a to mnohem vyšší aktivitu směrem dopředu. I nadále ale měli převahu především United – nebezpečně pálil například Tévez, jehož střelu jeden z bránících hráčů ale srazil na roh. V 77. minutě přišlo pojištění vedení Manchesteru brankou Waynea Rooneyho. Ten využil přihrávku patičkou od Ronalda, obešel protihráče a zamířil přesně k tyčce.

I přesto, že svěřenci manažera Fergusona vedli o dvě branky, tak také závěr utkání patřil jim. Hned dvakrát nebezpečně zahrozil střídající Nani, nejprve jeho nečekanou střelu vyrazil Jaaskelainen a za pár okamžiků nemířil portugalský mladík přesně. Svou šanci spálil i Paul Scholes. Manchester však nakonec bere všechny tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už je načase aby ManU zabrali a urvali konečně tři body

Reagovat
smazaný uživatel

1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United vyhraje 2:0.

Reagovat
Devil

Doufam,ze se MU po mensim pustu probudi a konecne nam zase ukazou,jak se hraje fotbal!

tip.-3:1 Manchester!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím,že Bolton si to odskáče se vším všudy.Manchester United se musí probudit a výhra s Boltonem by je měla nastartovat: Tip: 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co to kua je zase za bordel???! Zase ta nagelovana pipina musela neco nasimulovat, aby manchester byl vubec schopen dat fika...

Reagovat
Devil

klidek moulo

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fanoušek Manchesteru,výhra byla samozřejmě zasloužená,ale to co předvedl Ronaldo bylo fakt odporný a ubohý.Dal bych mu stop minimálně na 10 zápasů a brutální pokutu

Reagovat
smazaný uživatel

zápas sem neviděl, můžete mi říct co udělal?

Reagovat
dadoprso

diving

Reagovat
Devil

simuloval hajzl,jakovzdy!

Reagovat
smazaný uživatel

10 pokutu ses vtipalek ne voe proste nejakej kontakt tam byl treba jen kdyb spadl o balon nebo proste spadl ale nebylo to nwm jako kdyby spadl a 2 metry kolem neho nikdo myslym ze to moc hrostis prober se zevli

Reagovat
smazaný uživatel

Co podle tebe hrotim???Pořád jen simuluje,někdy to i ovlivní výsledek a tohle k fotbalu nepatří.Jak jinak se to odnaučí???Navíc peníze pro toho idiota nic neznamenaj,tak se prober sám,ty EVŽENE jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Ronaldo se zase předvedl, ten hráč prostě nemá charakter

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo zase letel vzduchem jo a ja to nevidel skoda

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo zase letel vzduchem jo a ja to nevidel skoda

Reagovat
smazaný uživatel

vy jste dobrý debílci :))) a kdo ten zápas píská asi? Ronaldo? Ne, rozhodčí... a to, že hráči padají, nebo si jdou pro penaltu, tak to je úplně běžné a zrovna teď to rozhodčí odpískal... Každej jinej hráč by to tak udělal taky a jen by čekal, jestli to jako faul posoudí, nebo ne. Je to profesionální, vůbec né simulace atd.. A jste hloupí vydláci, jestli to nedokážete pochopit Cristiano zahrál výborně a Manchester s nim... Ikdyž první poločas to bylo docela trápení. Statistiky zápasu ale mluví za vše, navíc Bolton častokrát hodně surově fauloval.

Reagovat
dadoprso

Je to profesionální? Možná že dnes je to tak trenéři učí, ale pořád to je a bude provinění proti pravidlům. Rozhodčí za to má dávat žlutou kartu a ne penaltu. Bohužel to včera rozhdčí zapískal špatně, ale vinit ho za to nemůžem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já chápu že to je v dnešním fotbale poměrně běžný postup, ale Ronaldo to dělá pořád.....Hráč, který má charakter by to neudělal, alespoň ne tak okatě a ne tak často....

Reagovat
Devil

Podivej se na Serii A nebo na PD,tam je to na dennim poradku!Kdyby to udelal nekdo jinej,nezR7,tak si toho nikdo ani nevsimne.Tim se R7 nezastavam,je to simulant!

Reagovat
smazaný uživatel

* vidláci

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me vittez byl jasne urcen Jak jsem videl ROONEHO v drese tak jsem vedel ze minimalne jedn gol este padne ale sklmaml me celkem Barbatov zatim nic moc no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele