19. kolo
26.12.2008 16:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Bolton Wanderers 3:0

Liverpool ukončil sérii domácích remíz, když si na Anfield Road lehce poradil s Boltonem. Reds se zásluhou vítězství 3:0 udrželi na čele Premier League, kde mají stále jednobodový náskok.

Svěřenci manažera Rafy Beniteze, jenž dnešní utkání sledoval po problémech s ledvinovými kameny pouze z tribuny, nedali svému dnešnímu soupeři příliš šancí a první místo v lize si pohlídali. V prvním poločase otevřel skóre Riera, ve druhém se blýskl dvěma góly Robbie Keane.

První minuty sice zastihly v útočení mužstvo Boltonu, ale když bylo potřeba, vše pochytal strážce domácí branky Pepé Reina. Od té doby už převzal pomyslnou taktovku Liverpool a začal dominovat. Jako první se zastřelovali Keane s Rierou. Poté již na brankáře Jussiho Jaaskelainena letěla střela z kopačky Insuy, ale stejně jako Kuytova hlavička skončila v jeho rukavicích.

Ve 26. minutě již obrana Boltonu nápor nevydržela a po rohovém kopu inkasovala. Na centr Stevena Gerrarda si naběhl Riera a přesně zakončil. Liverpool nadále pokračoval v tlaku a ke střelám se odhodlali i oba stopeři Reds. Jak Aggerova, tak Carragherova střela se ale mezi tři tyče nevešla.

Do druhého poločasu nasadil manažer hostů Gary Megson Kevina Daviese, na což doplatil Jlloyd Samuel. Jenomže než stačil Bolton cokoliv předvést, Robbie Keane mu zasadil druhou ránu. Přesný Gerrardův pas našel Keana a irský útočník na druhý dotek skóroval. Příliš minut neuběhlo a po povedené kombinaci se opět měnilo skóre. Vše začal Reina, který poslal míč na krajana Alonsa. Španělský záložník předal míč Benayounovi a po něm již zakončoval Keane. Ten si tak připsal pátou branku v sezoně.

Bolton se ale ještě nechtěl vzdát a snažil se útočit. Tím dával příležitost soupeři, který podnikal nebezpečné výpady. Ve skutečnosti ale Bolton příliš nehrozil a Reds si mohli dovolit vystřídat svého kapitána. Čtvrthodinu před koncem nahradil Gerrarda Lucas. Bolton se v největší šanci ocitl po pasu Fabrice Muamby a Ebi Smolarek dokonce překonal brankáře Reinu, ale míč nakonec zamířil mimo. Poslední šanci duelu si připsali Reds, proti Benayounovi s Ngogem ale dobře zasáhl Jasskelainen.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0(Torres 2)

Reagovat
cookies

no torres asi tezko kdyz je zraneny,leda tak z tribuny

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo sestavu Liverpoolu na tenhle match??? THX

Reagovat
smazaný uživatel

Keane a Benayoun hráli výborně

Reagovat
smazaný uživatel

ma tam byt reina ne riera.....

Vše začal Riera, který poslal míč na krajana Alonsa. Španělský záložník předal míč Benayounovi a po něm již zakončoval Keane. Ten si tak připsal pátou branku v sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

fuuuuuuujjjjjjjjjjj

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe Reina Supr zápas Konečně!!!! Robbie vidiš že to pude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele