29. kolo
14.03.2009 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Fulham úřadoval na Boltonu ve velkém stylu

Fulham se na severu Anglie prezentoval skutečně nebojácným výkonem, de facto nebylo znát, kdo je host a kdo domácí, a taková taktika se Hodgsonovým ovečkám náramně vyplatila. Reebok Stadium s klidem vyloupili díky třem vstřeleným brankám.

V ochozech Reebok Stadium panovalo po celý první poločas očividné nadšení ze hry převáděné oběma celky. Pořád se totiž bylo na co koukat. Všechno to začalo ve 13. minutě, kdy se domácím nepovedlo ideálně odvrátit centr od rohového praporku, a tak se Pantsil dostal k nepřesné střele z hranice šestnáctky. O deset minut později na šanci svého spoluhráče navázal Zamora, jeho pokus byl však zablokován soupeřem. Poněkud ustrašení borci z Boltonu o sobě dali poprvé vědět až ve 28. minutě, zato opravdu výrazně. Kolotoč v pokutovém území Fulhamu odstartoval Schwarzer svým zaváháním při likvidování nepovedeného přímého kopu Elmandera. Takhle se tedy dostal k dorážce nejprve Cahill, kterého Schwarzer ještě zvládl vychytat, a také McCann, jenž pro změnu trestuhodně minul odkrytou klec.

Ke konci prvního dějství si pořádek na cizím hradě zjednal opět Fulham a své dvě brankové příležitosti v rozmezí čtyř minut takřka dokonale odstupňoval. Zatímco totiž Zamorův pokus Jaaskelainen s menšími problémy kryl, na Johnsona byl za pár okamžiků krátký, a to především díky hrubému nedorozumění s obráncem O’Brienem. Naštěstí pro oba chybující hráče nečekali Trotters na vyrovnávací trefu dvakrát dlouho, dokonce se dočkali ještě v první půli. A byla to branka z kategorie výstavních. Zadáci Cottagers totiž nestíhali ani očima, natož pak celým svým tělem, sledovat kombinaci jmenovců Daviesových, pročež mohl ten zkušenější, Kevin, hladce skórovat.

Třebaže Kevina Daviese vstřelený gól značně povzbudil a v 53. minutě vyhecoval k dalšímu protažení Marka Schwarzera, celý tým Boltonu, zejména pak jeho defenzivní složka, nehrál zrovna ostražitě a brzičko opět prohrával. Nejdříve ještě Murphy nekompromisně napálil břevno, dorážka Simona Daviese už však byla z kategorie neomylných, leč Samuel (až za brankovou čarou) dokázal ještě míč zastavit před úprkem do sítě. Wanderers už se zmohli jen na jediný kontr, který datujeme do 68. minuty. Tehdy zahrál bravurně standardní situaci McCann, avšak Cahill na zadní tyči ve výhodné pozici minul. Proto po nezáživné pasáži v 89. minutě přišla rozhodující rána přímo do vazu napůl zlomeného Boltonu. McCann šokoval obecenstvo odkopem naskrz vlastním pokutovým územím, na nějž si samo sebou počíhal ostrostřelec Kamara, aby ho vzápětí pohotově uklidil za Jaaskelainenova záda.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MUSIME BOHA

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 pro nás:-))FFC!

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam lidi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam lidi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

PARADA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele