28. kolo
04.03.2009 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Everton FC 0:0

Defenzivně skvěle zvládnutý zápas hyzdilo pokorné množství šancí. V Ewood Parku se po důležité remíze začíná opět hlasitěji ťukat na příčky zaručující účast v Premier League i pro příští sezónu. Everton si naopak nechává utéct Arsenal na čtyři body.

Hned desátá vteřina vyvolala mezi domácími fandy haló. Jo si zpracoval míč pomocí ruky a následně nebezpečně vypálil. Tečovaná střela proletěla jen těsně vedle tyče, rozhodčí by případný gól uznal. To možná byla pro atraktivnost zápasu převeliká škoda. Trvalo totiž předlouhých 38 minut, než se diváci dočkali další nebezpečné střely.

I když se Blackburn prezentoval jako minimálně vyrovnaný celek, nepřišel si za celou dobu byť na jediné přímé ohrožení soupeřovy branky. Nepropustná hostující hráz zblokovala ohromné kvantum střel. A tak šest minut před koncem poločasu mohl otevírat skóre Pienaar. Jenže Brown prokázal, že dokáže být adekvátní náhradou za Paula Robinsona a stíněnou střelu z hloubi vápna skvěle vyrazil. To bylo za celý poločas jediné zaváhání bělomodré obrany.

Druhý poločas se snažil napodobit skoupost na šance a diváci tak po dlouhou dobu mohli řešit maximálně tak poranění ve formě hrajícího Tima Cahilla. Velmi sympaticky hrající Blackburn se ve druhé půli přeci jen dostal ke gólovým příležitostem. Stephen Warnock svým stříleným centrem dokonce rozezněl břevno Howardovy branky. Chvíli poté byl ve stoprocentní šanci Roberts, který prokázal svou rychlost, ukázal záda všem obráncům, aby nakonec slabým přiťuknutím nedokázal trefit mezeru mezi nohami brankáře.

Jenže tato pětiminutovka byla jen světlou výjimkou celého zápasu, ve kterém naprosto jasně převyšovaly obrany nad ofenzivní hrou. V devadesáté minutě už mnozí zvedali ruce po střele Lescotta, ten však mířil těsně nad branku. Následné pětiminutové nastavení už náznak gólové šance nenabídlo a Ewood Park tak již podruhé v řadě neslavil domácí gól.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 EVERTON!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele