6. kolo
27.09.2008 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Villans udolali houževnaté Kočky ze Sunderlandu

Aston Villa získala povinné domácí tři body, když po brzké trefě Cissého v cukuletu vyrovnala a ještě do poločasu zasadil Black Cats rozhodující úder Carew, hrdina zápasu. Villans tak čekají na zápas Arenalu s Hullem, zatím jsou třetí.

Ve značném tempu odstartoval zápas, po kterém díky výhře Liverpoolu nad Evertonem nakonec nemohla Aston Villa jít do čela. Přesto začala o něco aktivněji, ovšem ve třetí minutě znamenala Barryho střela pro Friedela jen snadnou kořist. Kdežto první šance hostujícího celku datovaná do 10. minuty měla překvapivě gólovou tečku. Malbranque zesměšnil defenzivu Villans úžasnou přihrávkou na Cissého, jenž se umně s balonem otočil a vystřelil skrze Friedela.

Z takového šoku se domácí vzpamatovali prakticky ihned, získali na svou stranu územní převahu, a co nevidět udeřili. Stalo se tak po faulu Millera na Ashleyho Younga v 17. minutě. Sama oběť zákroku někdejšího středopolaře ManUtd se postavila k exekuci přímého kopu, aby následně perfektně napnula síť za zády Gordona. Hned po osmi minutách tedy bylo vyrovnáno.

Birminghamský klub i nadále tvořil hru a po půl hodině hry málem šel do vedení, Luke Young ale v koncovce trestuhodně selhal. Této šanci předcházel účinný presink Johna Carewa. A právě norský útočník, když se ocitl v gólové příležitosti sám, už byl neomylný. Hned vzápětí, v minutě 32., ho poté, co Young mířil ze standardní situace jen do zdi, našel Petrov a Carew pohotově patičkou posunul balon za brankovou čáru. Opravdu spektakulární akce!

Talisman Villans jménem John Alieu byl při chuti a ve 39. minutě zacílil jen těsně mimo. V úplném závěru prvního dějství se ještě v zajímavých možnostech ke skórování zjevil kapitán domácích Gareth Barry. V prvním případě však po centru Luka Younga hlavičkoval příliš slabě, poté spálil tutovku po krásném zpětném pasu Carewa, když zamířil do ležícího a zcela bezmocného Gordona. V nastavení první půle ještě v zajímavé pozici nedokázal prostřednictvím pohotových nůžek trefit míč Cissé.

Okamžitě od zahájení druhého poločasu bylo patrné, že Sunderland nechce z Villa Parku odjet s prázdnou. Jenže Miller v 51. minutě střílel kousek za velkým vápnem nad. Ovšem třebaže byly Black Cats daleko aktivnější, do šancí se nedostávaly stejně jako jejich soupeř. Hrálo se spíše uprostřed hřiště, až v 72. minutě pálil Barry z voleje nad. Krátce před tím zase Agbonlahor pálil těsně vedle pravé tyče. Jedinkrát pořádně postrašili hosté Friedela v druhé půli. Stalo se tak v 83. minutě, kdy z přímého kopu střílel jen těsně vedle šibenice birminghamské svatyně Andy Reid. To bylo vše nejen ze strany Sunderlandu, ale i domácí už se omezili jen na opatrné kontrolování důležitých tří bodů.

Autor: Tomáš Daníček / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

villa vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

viila výhrá 4 1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa porazí Sunderland 3:2.

Reagovat
Devil

Sunderland vydre bod!

tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

som prekvapeny z aston vily

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele