6. kolo
15.09.2007 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Portsmouth FC - Liverpool FC 0:0

Vedoucí Liverpool zavítal do Fratton Parku pro tři body, jimiž si chtěl upevnit vedení. Avšak nepovedlo se, zápas skončil bezbrankovou remízou.

Trenér Rafael Benítez se tentokrát rozhodl nepostavit do základní sestavy letní posilu Torrese, Kuyta, Babela, Riiseho a dokonce ani kapitána Stevena Gerrarda. Vysvětlit si to můžeme reprezentační přestávkou, po které se nejspíš někteří hráči vrátili unavení, nebo blížící se Ligou mistrů. V útoku za "Reds" nastoupili Voronin s dlouhánem Crouchem, který byl potom v průběhu hry střídán ve výborné formě hrajícím Torresem. Portsmouth nastoupil v poměrně útočně laděné sestavě, když se v útoku vedle sebe poskládali Kanu, Benjani a Utaka.

Liverpool měl slibný nástup, když se do šancí tlačili Voronin a Benayoun, ale velké příležitosti si vytvořit nedovedl. Ve 22. minutě zahrával Alonso přímý kop, ale nic z něj nebylo. Mnohem větší příležitost měli o něco později domácí - po faulu Arbeloy kopali penaltu, ale Kanu na Reinu nevyzrál. Španělský gólman už dříve dokázal, že penalty chytat umí, například v minulém ročníku Ligy Mistrů, kdy jeho tým vyřadil Chelsea právě na pokutové kopy. Poločas tedy skončil 0:0, hlavně díky Reinovi a jeho zákroku při penaltě.

Do druhé půle nastoupily oba týmy v nezměněných sestavách a s myšlenkou, že mají ještě pětačtyřicet minut na to, aby dostaly stav na svou stranu. Brzy přišla největší šance Liverpoolu, když v 54. minutě ukrajinský forvard Voronin orazítkoval břevno. O průniky se pokoušel Pennant, jenže ty často končily dříve než pořádně začaly a hra se dotávala do slepé uličky, proto přišla změna, a to ta, že nevýrazného Crouche nahradil Torres. O chvíli později se pakoval i vzpomínaný Pennant, kterého nahradila ikona "Reds" Steven Gerrard.

Vystřídali také domáci a na hřiště se dostal Chorvat Kranjčar, do šance se však dostali hosté, když pálil Torres, ovšem neúspěšně. O pár minut později se do jasné gólovky dostal po pěkné kombinaci s Muntarim Kanu, ale opět nebyl úspěšný. Pět minut před koncem se ještě Torres pokoušel vyslat do šance Voronina, jenže poslal balon příliš prudce a ukrajinský útočník nemohl zakončovat. Zápas tak skončil remízou 0:0 a Liverpool přepustil první příčku Arsenalu, jenž v derby porazil Tottenham.

Autor: Michal Havlický

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Devil

Nezlobyl bych se kdyby pompey okradli Liverpool o nejakej ten bodik!Ale moc tomu neverim!

Reagovat
HOST*giggs

Liverpool je v eufórii stát se může cokoliv,ale ve ztrátu bodů věřím asi tak jakože je ztratí UNITED v Evertonu...bohužel

Reagovat
HOST*Gazza

Nevim nevim,i kdyz bych stratu bodu u Liverpoolu uvital a Manchesteru bych 3 body pral moc tak se nemuzu zbavit pocitu ze United zas dostanou gol a pak budou celej zapas dobivat branu Evertonu a budou radi za remizu! Ale doufam ze se milim a United se konecne golove probudi!

Reagovat
HOST*Devil

Pokud United budou uz promenovat sance ktery si vytvori tak nemam strach ze by nevyhrali! A co se tyka Liverpoolu i kdyz to rikam nerad tak si myslim ze s prehledem vyhraje!

Reagovat
HOST*Devil

HMM tak prvni prekvapeni !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele