35. kolo
20.04.2008 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Newcastle United - Sunderland AFC 2:0

Newcastle opět potvrdil vzrůstající formu. Vítězství 2:0 zařídil už v prvním poločase dvěma góly Michael Owen a Straky nakonec své vedení udržely až do konce.

Domácí fotbalisté se dostali do vedení už ve 4. minutě. Po centru od Geremiho vstřelil svůj letošní desátý ligový gól kanonýr Owen. Ovšem i po vstřelené brance pokračovali Magpies aktivněji. Nejprve vyzkoušel pozornost Gordona střelou z velké vzdálenosti Habib Beye a z následného rohového kopu nebezpečně hlavičkoval Mark Viduka.

V 29. minutě mohli svěřenci Kevina Keegana vedení zdvojnásobit. Jenže Obafemi Martins místo přihrávky na lépe postaveného Owena zvolil střelu, se kterou si Gordon bez větších potíží poradil. O deset minut později se Martins po souboji s McShanem dožadoval penalty, rozhodčím Deanem ale vyslyšen nebyl. Těsně před přestávkou se už ovšem pokutový kop zahrával. Higginbotham zahrál v šestnácte rukou a Owen se střelou z bílého puntíku nemýlil.

Velké vzrušení před bránou Newcastlu přišlo hned v úvodu druhé půle. Po hlavičce Paula McShanea zahrál podle fotbalistů Sunderlandu v pokutovém území rukou tentokrát Taylor, ovšem hlavní arbitr Dean zůstal klidným. V 68. minutě se málem dočkal také Martins, jenže selhal v zakončení, míč poslal přímo do náruče gólmana Gordona.

Ihned z protiútoku mohl snížit Kenwyne Jonese. Jeho hlavičku ovšem skvěle vyrazil gólman Steve Harper. V nastavení byl blízko gólu také středopolař Miller, k němuž se míč dostal po akci Michaela Chopry, avšak svou volej poslal nad bránu, a proto se skóre zápasu neměnilo ani po jeho akci. Newcastle tak už pošesté v řadě neprohrál.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

V severskem derby musi vyhrat domaci straky-tip.-3:1 Newcastle!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu nevím komu fandit....tohle je rozhodnutí jako kdybych si měl vybrat ze svých dvou synů kteří visí ze skály.... Prostě NEWCASTLE & SUNDERLAND DO TOHO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bitvu o krále severu Albionu si pro sebe uzme Newcastle. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Již 139. derby (http://www.safc.com/news/?page_id=14677") Tyne - Wear" neboli Newcatle - Sunderland by mohlo skončit plichtou. Já budu fandit SAFC. Když uhlídají Owena a sami dají jeden gól, tak mi to vychází 1:1. O tom, jak důležitý zápas pro Black Cats (z pohledu boje o záchranu v Premier Leque) to bude, není sporu. A že derby bude pěkně vyhecované a bude se jiskřit, je taky jasné - http://www.safc.com/news/?page_id=14660

Co říkáte na nový dresy SAFC pro sezónu 2008/2009 ? Jsou prakticky stejný, mě se spíš líbí ty současné. Zápas dávají live na Galaxii sport v 14:25 hod.

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle potvrduil vzrůstající formu. Black Cats neměli vůbec žádnou šanci. Také hl. díky M. Owenovi.

Reagovat
smazaný uživatel

SAFC předvedli v první půli chabý až ustrašený výkon. Takhle se o záchranu nehraje, v útočné fázi prakticky neexistovali ... Ve druhé půli to bylo lepší, ale Newcatle si vedení pohlídal a zaslouženě vyhrál. Black Cats schází v záloze dirigent hry, který by podržel míč a pak přesně přihrál, nakopávané míče na Jonese jsou o ničem ... Pokud v příštím kole neporazí Black Cats M´brough, tak se budou ještě strachovat o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak,....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele