14. kolo
27.11.2005 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Manchester United 1:2

Před výkopem sice celý stadión, podobně jako po celé Anglii, vzdal minutou ticha hold Georgi Bestovi, s úvodním hvizdem však z domácích veškerý respekt k Manchesteru United spadl a velmi brzy se dostali do vedení. Na Etheringtonův pas za obranu si naběhl Marlon Harewood a zblízka chladnokrevně překonal van der Sara.

Hosté pochopitelně nechtěli na hřišti nováčka ztratit body, to si při stíhání suverénní Chelsea nemohou dovolit. Proti ale byl Roy Carroll, který ještě na jaře hájil barvy Rudých ďáblů, ale v létě přesídlil právě do West Hamu. V jedenácté minutě zastavil střelu Van Nistelrooye, později dobrým reflexem vyrazil i střelu Paula Scholese, ve 22. minutě si poradil i s pokusem Wayne Rooneyho. Hosté měli převahu, ale domácí West Ham hrozil z rychlých protiútoků. Harewood vybojoval přímý kop těsně za vápnem, Benayounova střela za přispění zdi skončila mimo.

Do druhého poločasu vstoupili United s ještě větším odhodláním a po dvou minutách se dočkali vyrovnání. Odkop Tomáše Řepky byl sražen zpět do vápna, Park posunul Rooneymu, ten se zbavil Gabbidona a přízemní střelou překonal Carrolla. Jen s vyrovnáním se hosté nespokojili a ani ne za deset minut už vedli. Výborně hrající Rooney vybojoval roh, po jehož rozehrání John O'Shea předskočil Carrolla a hlavou poslal svůj tým do vedení.

Domácí přidali a chtěli se vrátit do zápasu, stále jim však velké problémy dělal Wayne Rooney. Další jeho akci zastavil až faulem na hranici šestnáctky Hayden, Scholesův přímý kop skončil ve zdi, dvacet minut před koncem se připomněl i Ruud Van Nistelrooy, když trefil břevno. Poslední šanci domácích pak zmařil van der Sar, když si poradil se střelou Harewooda, v závěru mohl pojistku přidat Rooney, ale těsně minul. Manchester se dostal už na druhé místo za Chelsea, ztrácí však stále hrozivých deset bodů, i když má zápas k dobru.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele