14. kolo
30.11.2003 17:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Manchester United 1:0

Pro majitele Chelsea, ruského magnáta Romana Abramoviče, to byl jistě zápas se speciální příchutí. Má smělé plány a nyní mohl zjistit, zda jeho hvězdný výběr stačí na úřadující šampióny z Manchesteru. Spolu s ním šlágr kola sledovalo na 400 jeho kamarádů, kteří přiletěli z Ruska speciálně na tento zápas.

Už ve čtvrté minutě se mohli hosté se štěstím dostat do vedení, ale Forlánovu střelu po přihrávce van Nistelrooye Cudicini reflexivně vyrazil. Obrana Chelsea v úvodu zápasu poměrně často chybovala brankář Cudicini musel zanedlouho likvidovat pokus Fortuneho. Poté po Nevillově centru zamířil Ryan Giggs těsně nad branku.

Gól ale nakonec ve 28. minutě přišel na druhé straně. Po sérii krátkých přihrávek před vápnem United se před brankou objevil Joe Cole, kterého nedovoleným zákrokem zastavil Roy Keane. K nařízené penaltě se postavil Frank Lampard a poslal gólmana Howarda na druhou stranu – 1:0.

O dvě minuty později mohli domácí své vedení zdvojnásobit, ale Howard tentokrát reflexivním zákrokem zastavil pokus Melchiota. Osm minut před přestávkou pak měl velkou šanci na zvýšení náskoku Joe Cole. Střelu rumunského útočníka Mutua zblokoval Ferdinand, míč se odrazil ke Coleovi, ten obešel Ferdinanda, ale pak v dobré pozici zamířil nad branku. Lampardova dělovka těsně před přestávkou se pak jen otřela o tyč.

Druhou půli začala Chelsea jen v deseti, Geremi se totiž asi minutu zapomněl v kabině. Po hodině hry na hřiště přišel Damien Duff a prakticky vzápětí byl v šanci, ale jeho střela byla zblokována. Na druhé straně Forlán zahodil přímý kop, když místo centru zvolil střelu, která měla jen malou naději na úspěch. Poté se zapotil opět Howard, když likvidoval střelu Lamparda.

Domácí měli více ze hry, ale United byli v 75. minutě blízko k vyrovnání. Van Nistelrooyovu střelu z otočky totiž nechtěně tečoval Gallas a Cudicini, který šel na opačnou stranu, si mohl oddychnout, když míč prošel těsně kolem tyče. Po parádním Ronaldově centru pak nepřesně hlavičkoval Giggs, poslední slovo ale měli opět domácí. Geremiho střelu však zneškodnil Howard a zápas tak skončil nejtěsnějším možným výsledkem.

Roman Abramovič musel být jistě spokojen, jeho Chelsea zaslouženě porazila velkého rivala v boji o titul a navíc, při domácím zaváhání Arsenalu s Fulhamem, se dostala do čela Premier League. Dobývání titulu, který londýnský klub získal jen jednou v historii před téměř padesáti lety, tak může pokračovat.

Autor: Petr Starý

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podívam se na ten velkej zápas v utery-ma to kamos nahraty,ale sem slisel,že Chelsea hodne tlacili!!!! Tak budu zvedavej¨!!! :-)

Reagovat
PJ

Zklamali mě, doufal sem aspoň v remízu... :-(

Reagovat
smazaný uživatel

ZÍTRA V UTERÍ SE PUJDU KU KAMOŠE SE NATO PODÍVAT PAK TI NAPIŠU J MUJ NÁZOR :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem se podíval na ten fotbal. Chelsea byli o neco lepší víc čanci mely jinak si myslím,že hra byla vyrovnaná.Penalta to byla-Kean ani nezasah míč tak,že muselo kopat penalta.Jinak byl to dobry a rychli fotbal. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano hral asi jenom 10minut ale moc se my líbi. Doufam,že Manchester ho dobře vychová za pár let bude hrát za REAL MADRID !!!! :-)

Reagovat
PJ

Já ti dam Real... Nic takovýho, zůstane u nás!!! :-)

Reagovat
HOST*Inter

Nic proti Manchesteru,ale měl zůstav v Lisabonu a dozrát.

Reagovat
smazaný uživatel

PJ !!!! Vydels ten vysledek Malaga-Barca 5:1 !!! Aspon tet už budou mlčet!!!! To je ale ostuda!!! Ja sem inapsal antimadristovi,že budou oni ješte rádi za remízu...ale ani remíza to nebila jenom velkej DEBAKEL hy-hy!!!! Ja už víc ani nevim na to napsát. Ahh, nechmeto radeji-stačí když jenom oni mislei,že Barca je neljepší!!!! :-))))))))))

Reagovat
PJ

No jasně, že je Barca nejlepší, ono totiž vůbec nezáleží na výsledcích, ale na tom, co si antimadrista a barceloňákem myslí. Hahaha :-))) ... Sem fakt zvědavej, co zas budou plácat, na co se budou vymlouvat...

Reagovat
smazaný uživatel

Ejjj, tak toto bola aká predpoveď

Reagovat
smazaný uživatel

A podobný výsledok beriem aj dnes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele