základní skupiny - skupina F, 4. kolo
01.11.2017 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Šachtar Doněck - Feyenoord Rotterdam 3:1

Šachtar Doněck zvládl i odvetu s nizozemským Feyenoordem a podruhé v řadě ho porazil, tentokráte v poměru 3:1. V tuto chvíli je v tabulce skupiny F na druhé pozici s devíti body a je jednou nohou mezi šestnáctkou nejlepších. Ve zbývajících dvou zápasech mu k jistotě stačí jediný bod, před třetí Neapolí má totiž šestibodový náskok. Nizozemský celek je naopak poslední s nulovým bodovým ziskem a po čtvrté prohře po sobě ztratil naději na osmifinále.

Hosté měli skvělý vstup do utkání a do vedení se dostali ze své první vážnější příležitosti už po necelé čtvrthodině hry, kdy se na pravém křídle uvolnil Berghuis a poté měkoučkým pasem našel v předbrankovém prostoru hlavu Nicolaie Jorgensena. Dánský útočník pak umístil balón přesně k levé konstrukci. Mírný favorit dokázal okamžitě odpovědět, ani ne za dvě minuty skóroval současný nejlepší kanonýr týmu Facundo Ferreyra.

Po hezké přízemní kombinaci se na levé straně dostal do šance Taison a vyběhnutého brankáře Jonese nepřekonal. Pak však přihrál pod sebe Bernardovi, který svým přistrčením našel ještě lépe postaveného Ferreyru, jenž nadvakrát přeci jen rozvlnil síť. Šachtar byl při chuti a vývoj dokázal otočit v 17. minutě, když se do listiny střelců zapsal Marlos. Ten ukázal své fotbalové umění a využil špatného odkopu jednoho z hráčů Feyenoordu.

Následně se opřel do balónu levačkou a z hranice pokutového území poslal balón pod břevno nad bezmocného Jonese, který se natahoval marně. Ukrajinský velkoklub mohl pojistit své vedení zhruba deset minut před přestávkou, po rohovém kopu Bernarda z pravé strany a následném prodloužení hlavičkoval ze tří metrů jen do břevna osamocený Ferreyra. Ve 39. minutě mohl na druhé straně vyrovnat Boëtius, jenomže svůj průnik zakončil do boční sítě.

Do druhého poločasu vstoupil Feyenoord aktivně a snažil se dostat zpět do hry o vítězství, jenomže šance spíše měli domácí. Zhruba po hodině hry vystřelil z dvaceti metrů aktivní Ferreyra a pravou tyč minul vskutku jen o několik decimetrů. Konečnou podobu výsledku stanovil v 68. minutě Marlos, jenž tak skóroval podruhé v tomto střetnutí. Devětadvacetiletý brazilský rodák zakončil spolupráci s Ferreyrou mazácky.

Po narážečce od argentinské hvězdy zachoval Marlos před Jonesem chladnou hlavu a nekompromisně ho přeloboval. Od tohoto momentu tempo hry opadlo a duel se spíše dohrával. Tři minuty před závěrečným hvizdem vystřelil po zemi velmi tvrdě střídající Alan Patrick a Jones jeho bombu vyrazil, skóre se tak již neměnilo. Feyenoord bude v příštím kole bojovat o naději na EL v Manchesteru, Šachtar potřebuje k jistotě osmifinále bod v Neapoli.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

1:0

Reagovat
HullCity

No museli jsme dostat facku,ale pak už to byla pohoda a jak minule skvěle zahrál Bernard,tak dneska ho napodobil Marlos!! Osmifinále je i díky výhře City hodně blízko...

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, nevies kedy sa Sachtar vrati na domaci stadion? Ligu hrava kde?

Reagovat
Jeňa

Ve Lvově. A vzhledem k tomu, že stadion zasáhly i dělostřelecké granáty a významně ho poničily, tak asi jen tak ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ukr.ligu Šachtar hraje v Charkově, domu se vrati až Doneck bude osvobozen od ruských okupantů...jinak areně nic neni, před 3 roky byla minou zasažená jen skleněná fasada

Reagovat
HullCity

faza... Skvěle vysvětleno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele