základní skupiny - skupina B, 2. kolo
27.09.2017 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

PSG přejelo Bayern a ujalo se vedení ve skupině B

V jednoznačnou záležitost se nakonec proměnil šlágr mezi PSG a Bayernem Mnichov. Pařížané demonstrovali svojí ofenzivní sílu a v Parku princů zvítězili 3:0. Prosazoval se obávaný trojzubec Neymar, Cavani a asistující Mbappé. Bayern z územní převahy nedokázal vytěžit absolutně nic.

Zatímco PSG se vytasilo se všemi ofenzivními triumfy Neymarem, Mbappém a Cavanim, Bayern některé své hvězdy šetřil a Ribéry s Robbénem začali jen na lavičce náhradníků.

Carlo Ancelotti si asi představoval jiný začátek svého týmu, než ten, kterého byl svědkem. Pařížané totiž rozjásali Park princů po pouhých dvou minutách, když Neymar s balónem na noze vtrhl do vápna a přihrávkou vyzval ke skórování rozeběhnutého Daniho Alvese. PSG vedlo 1:0 a bylo na Bayernu, aby ukázal svojí sílu. Bavorský celek sice převzal iniciativu, ale střela Müllera šla vedla a ta Martíneze ztroskotala na výtečném zákroku Aréoly. Bayern v průběhu prvního poločasu zahrával deset rohových kopů, jenomže nic z toho nevytěžil.

Po půlhodině hry se vřítil do šestnáctky rozeběhnutý Mbappé, šikovně prostrčil balón na Cavaniho, který v náběhu a střelou z první pod břevno zvýšil na 2:0! O chvíli později rozjel další akci Mbappé a znovu zakončoval Cavani, tentokrát ale Ulreich dobře zasáhl a uchránil Bayern před pohromou.

Italský stratég na lavičce Bayernu musel o přestávce reagovat a do druhého poločasu přichystal hned dvojí střídání. Odchozí Tolissa s Jamesem Rodríguezem nahradili Rudy a Coman. Bayern začal dalšími rohovými kopy, ale PSG bylo nebezpečnější. Neymar nejprve zblízka prováhal vhodný okamžik ke střele a nakonec minul a v 54. minutě pálil z hranice vápna opět těsně vedle.

A pak byl k vidění znovu stejný obrázek, Bayern s míčem na nohou a série rohových kopů, které k ničemu nevedly. Pařížané na svojí šanci vyčkávali a když na to přišlo, musel po Mbappého centru na poslední chvíli odvracet před Cavanim Martínez. PSG bylo velice efektivní a po hodině hry už byl rozdíl tříbrankový. Mbappé předvedl nádhernou individuální akci, elegantní kličkou se zbavil Alaby a poslal balón do ohně, kde Neymar celé dílo dokonal.

Bayernu nebylo přáno, když už se Vidal dokázal prosadit, byl mu odmáván ofsajd. Nemohoucnost hostů trvala až do závěrečného hvizdu a symbolicky poslední akcí zápasu byl přímák Lewandowskiho, který zpacifikoval výtečný Aréola.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (520)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele