4. kolo
17.09.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Athletic Bilbao 1:0

Athletic Club se po čtvrtečním vystoupení v Evropské lize musel přesunout k vystoupení v neděli večer na Kanárských ostrovech, kde baskický celek uvítalo místní Las Palmas. Ostrované působili od počátku odpočatějším dojmem, přesto až do samého závěru přetrvával bezbrankový stav a zdálo se, že hosté přece jen vyválčí bod za remízu. Poté ale podnikl suverénní výpad do statické obrany soupeře Loic Rémy a tvrdou přízemní ranou rozhodl o výhře Las Palmas 1:0.

Hned v šesté minutě testoval pozornost Kepy Arrizabalagy Alen Halilovic, ovšem španělský gólman byl na jeho ránu pod břevno připraven. Pouhé dvě minuty nato se Jonathan Calleri dokonce řítil na brankáře hostí zcela sám, jenže si skákající míč trestuhodně nedokázal zpracovat a dal tak Arrizabalagovi šanci bez větších potíží nastalou situaci zažehnat. Athletic v první půli nic světoborného nepředvedl, ovšem krátce po změně stran scházely Sabinu Merinovi jen centimetry, aby mohl po Vesgově výtečné kolmici lépe usměrnit míč před vyběhnuvším brankářem Chichizolou.

Po hodině hry naskočil do hry někdejší forvard Chelsea Loic Rémy, a právě francouzský útočník tři minuty před koncem základní hrací doby rozhodl utkání ve prospěch domácího týmu. Rémy si nejprve sám celou gólovou akci rozjel takřka na polovině hřiště, kdy si umně zakombinoval s levým bekem Castellanem, následně v rychlosti obelstil i Unaie Núňeze a perfektní průnik zakončil neméně kvalitní křižnou přízemní ranou, na niž Arrizabalaga neměl nárok.

Las Palmas si tak po dvou prohrách na úvod sezony připisuje i druhé vítězství, ovšem nyní ostrovní celek čeká těžký výjezd do Sevilly. Také Athletic se v příštím kole na případnou výhru pořádně nadře, neboť na San Mamés uvítá Atlético Madrid.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele