7. kolo
29.09.2017 21:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Celta Vigo - Girona FC 3:3

V docela divokou přestřelku se změnila předehrávka sedmého kola mezi Celtou Vigo a Gironou, v níž dohromady padlo celkem šest branek. Oba týmy se nakonec rozešly smírně, ačkoli blíže ke třem bodům měli asi domácí. Hostující Juanpe ale nakonec čtyři minuty před koncem druhé půle dokázal stanovit konečnou remízu.

Úvodní čtvrthodinka byla, co se vstřelených branek týče, možná vůbec ta nejbohatší v rámci LaLigy za posledních několik sezón. Už v 8. minutě se dostalo do vedení Vigo. Wass z pravé strany přetáhl centr na zadní tyč, kam si nabíhal Sisto, a dánská spolupráce slavila úspěch. Ovšem náskok Celtě nevydržel příliš dlouho.

Vyrovnávat se snažil už Stuani, toho ovšem v tutovce vychytal skvěle gólman Rubén Blanco, nicméně následné akce skončila pasem z levé strany od Mojicy a přesnou tečí Portua do brankové sítě. Gólové hody pokračovaly i nadále a o čtyři minuty později Girona dokonce vedla, to když hlavičkou z blízkosti snadno skóroval Stuani.

Sotva však Blanquivermell mohli střádat plány na to, jakým způsobem se budou pokoušet bránit dosaženého rozdílu ve skóre, už byl stav znovu nerozhodný. Jozabed vyslal do středu pole krásný oblouček z první na rozeběhnutého Gómeze, ten vyzrál na ofsajdu past, a z vyložené pozice pak jednoduše nemohl minout.

I nadále se obě mužstva dostávala do šancí, pořád se hrálo ofenzivně jako na začátku prvního dějství, o všem podstatném se ale ve finále rozhodlo až v poslední čtvrthodince hry. Byť už v průběhu druhé půle pálil výtečně hostující Borja García a třeba gironský brankář Iraizoz řešil velký závar před svou svatyní dvacet minut před koncem.

V 76. minutě měl důvod k radosti Wass, který zahrál přímý volný kop dělovkou přes zeď, od níž nakonec balón nepříjemně zaplachtil vzduchem a skončil za Iraizozem. Hosté ovšem nic nezabalili a udělali dobře. Alespoň bod jim zařídil svou trefou Juanpe, který se v šestnáctce dostal k odraženému míči a usměrnil ho přesně ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka dá dnes prvý gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele