18. kolo
06.01.2018 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Getafe CF 2:0

Diego Costa se při první příležitosti podívat v lize na hřiště probojoval ihned do základní sestavy a Diego Simeone si mohl na úvod jen mnout ruce. Netrvalo totiž vůbec dlouho, kdy se dostal útočník do své úvodní šance. V 5. minutě se z hranice dvaceti metrů odhodlal ke střele a jeho rána jen prosvištěla nad břevnem. Atlético na nic nečekalo a soupeře tlačilo na jeho polovině dále.

Pouze o pět minut později opět úřadoval Costa, ale tentokráte jen jako asistent. Nakopávaný míč sklepl Antoine Griezmannovi na hranici pokutového území, ale francouzský reprezentant se do zakončení neprobojoval. V 18. minutě se však domácí fanoušci mohli radovat z vedení svého týmu. Griezmann prokličkoval s míčem až před vápno a naservíroval míč na pravou stranu Ángelovi Correovi.

Ten využil elegantní přihrávky a poslal balon na zadní tyč. Proti střele byl hostující gólman bezmocný. O dvě minutky později jsme se mohli dočkat vyrovnání. Amath Diédhiou se ocitl v luxusní příležitosti na levé straně, ale střelu pokazil a s tou si následně snadno poradil Jan Oblak. Obránci Getafe měli v průběhu prvního poločasu hodně práce s útočnou dvojicí Atlética.

Prvních pětačtyřicet minut byla hra navíc trošku vyostřena nevybíravými zákroky, tudíž musel rozhodčí rozdat hned sedm žlutých karet. Sledovat jsme mohli atraktivní podívanou ve slušném tempu, ale s minimem vyložených šancí. Los Rojiblancos vstoupil do druhé poloviny opět s míčem na kopačkách a diktovali hru.

Aktivní až hladový Costa se v 59. minutě mohl radovat premiérové branky v lize po svém návratu, jenže neuspěl. Po zaváhání obránce pálil ve vápně z voleje, ale znovu přestřelil. O devět minut později se konečně dočkal. Z pravé strany dostal křižný míč, se kterým si na zadní tyči poradil. Trestuhodně totiž zůstal osamocený a nikým nebráněný. Následně šel za branku slavit tento vstřelený gól se svými fanoušky, čehož si všiml rozhodčí a rázem mu udělil druhou žlutou kartu.

Španěl musel tedy překvapivě předčasně opustit zápas. Do konce utkání zbývalo ještě 20 minut a Getafe mělo výhodu o jednoho muže více na hřišti. Domácí se pochopitelně zatáhli na svou polovinu a čekali, co vymyslí jejich soupeř. K jediné větší šanci se dostali až v 86. minutě, ale Álvaro Jiménez ve vápně poslal svůj pokus až nad břevno. Atlético se tedy mohlo v samotném závěru radovat ze zisku tří bodů.

Autor: David Kvapil / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
InFlamer

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele