3. kolo
11.09.2016 16:00 CET
2 : 3
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Betis 2:3

Trápení Valencie nebere konce. Los Che plynule navázali na příšernou předchozí sezonu a nový ročník La Ligy započali třemi porážkami za sebou. Tou nejnovější je ztráta s Realem Betis v poměru 3:2 navzdory obrovskému vzepjetí, kdy domácí i v deseti zvládli stáhnout dvoubrankové manko, jenže v samém závěru inkasovali i do třetice.

Tatam je zdánlivě nedobytná tvrz jménem Mestalla - Valencie na svém stadionu ještě loni držela úctyhodnou sérii dvaadvaceti zápasů bez porážky. Z posledních jedenácti střetnutí zde však prohrála hned osmkrát, nyní dokonce čtyřikrát v řadě. Takto prachbídnou domácí formu ještě Los Che neměli v celé klubové historii.

Real Betis jako obvykle zachránil legendární Rubén Castro. Pětatřicetiletý útočník stále dokazuje, že podobně jako Aritz Aduriz zdaleka nepatří do starého železa, neboť se postaral o první i třetí vítězný gól, který padnul až v druhé minutě nastavení. Castrovy gólové statistiky za kalendářní rok 2016 nedokáže trumfnout žádný jiný Španěl a jeho 124 branek od příchodu do Betisu v roce 2010 tvoří celých 37 procent ze všech ligových tref andaluského celku.

Castro otevřel skóre osm minut před odchodem do kabin, když si naběhl do šestnáctky na pas Cristiana Picciniho a přízemní ranou k tyči nedal Diegu Alvesovi šanci zasáhnout. Nespokojené fanoušky domácích pak pět minut po změně stran ještě více rozezlil Enzo Pérez, jenž si vysloužil za nešetrný faul na Rizu Durmisiho červenou kartu. Vzápětí navíc hosté přidali druhý gól z rychlého protiútoku, když se další přízemní ranou trefil Joaquín.

Hráči Valencie se přesto chvályhodně nepoložili a zásluhou Rodrigra se jim povedlo čtvrthodinu před koncem snížit zpět na rozdíl jediné branky. Když pak hned tři minuty nato zavěsil míč do sítě po neodvráceném rohovém kopu Ezequiel Garay, zdálo se, že Los Che přece jenom zvládnou své utrpení heroicky zlomit. Další šance Naniho či střídajícího Munira se však nesetkaly s gólovým úspěchem a místo obratu přišlo kruté vystřízlivění. V devadesáté druhé minutě totiž Rubén Castro znovu doklepl zblízka perfektní Picciniho pobídku a zajistil Betisu první vítězství v nové sezoně.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Beči

Nepochopím, proč Castro nikdy nebyl povolán do reprezentace, když už je to dlouhou řadu let prvotřídní kanonýr a i ve svém nynějším věku stále dokazuje, že neztratil nic ze svých schopností.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele