28. kolo
19.03.2017 20:45 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

FC Barcelona - Valencia CF 4:2

Rozdíl mezi prvním Realem a druhou Barcelonou je i nadále dvoubodový. Katalánci totiž doma nezaváhali a Valencii porazili divokým výsledkem 4:2. Hosté na Camp Nou překvapivě vedli, ale Barca rychle zareagovala a převzala otěže zápasu do svých rukou. Valencijští už v prvním poločase přišli o vyloučeného Mangalu, což vpodstatě rozhodlo zápas.

Začátek na Camp Nou byl ve znamení převahy Barcelony, ale větší šance se začaly rodit až po uplynulé čtvrthodině. Nejprve Luis Suárez šikovně připravil gólovku pro Messiho, ale Valencii spasil na brankové čáře obránce a hned o chvíli později si Argentinec sám povodil balón, ale kupodivu znovu nemířil přesně. Valencia to mohla ztrestat, jenomže volej Pareja zastavil ter Stegen a následný odkop Mascherana. Barcelona sice hezky kombinovala ale do vedení šli nakonec překvapivě hosté. Parejo našel z rohového kopu stopera Mangalu a ten hlavou poslal balón nechytatelně k tyči.

Vedení však Valencii dlouho nevydrželo. Hned za šest minut dostal balón za obranu Suárez a střelou na vzdálenější tyč srovnal stav. Remíza pochopitelně domácím vůbec nevyhovovala, takže ti nadále útočili. Před koncem prvního poločasu si Netopýři výrazně zkomplikovali utkání. Mangala ve vápně zatahal Suáreze a ten i když mohl situaci ustát, švihl sebou na zem a sudí nejenže odpískal pokutový kop, ale stopera hostů po druhé žluté kartě vyloučil. Lionel Messi penaltu proměnil a Barca poprvé v zápase vedla. Ale také to nebylo na dlouho. Hned z následující akce totiž i v oslabení Valencia vyrovnala. Obrana Katalánců vůbec nejevila zájem hrát a Munir zařídil poločasovou plichtu.

I přesto byla Valencia ve velmi těžké pozici. Hrát na Cam Nou o jednoho hráče méně je nesmírně složité a také Netopýry to nakonec stálo zápas. Barcelona znovu strhla vedení na svojí stranu v 53.minutě, hezké uvolnění a rychlou střelu na přední tyč předvedl Messi a znovu tak potvrdil svojí výjimečnost. Enriqueho svěřenci pak dlouho nemohli výsledek pojistit. Povedlo se jim to až minutu před koncem, kdy Neymar poslal na malé vápno přesnou přihrávku a André Gomes dal výsledku konečnou podobu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
dextroza_m

5:0

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Budu tam, snad si po Paříži spravím chuť. 4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

3:0.................Leo,Ney,Luis.............

Reagovat
smazaný uživatel

tady ocekavam opet navrat k vykonu s PSG... takze tak 1-2 penalty by mohly by

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
remeslnik

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 (Suarez 3, Messi 3+2, Neymar 1+5)

Reagovat
kattos

3:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Assassin11

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak Barcelona opet najela na spravnou vlnu... penalticka byla a hned to najednou jde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele