27. kolo
10.03.2017 20:45 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - UD Las Palmas 4:3

Pořádně divokou přestřelku, která nabídla celkem sedm branek, viděli diváci v Barceloně, kde hrál místní Espanyol s Las Palmas. Domácí v zápase pokaždé vedli a třem bodům se výrazně přiblížili až když odskočili na rozdíl dvou branek, protože hosté pak už stačili jen snížit.

Na první branku zápasu se opravdu nemuselo dlouho čekat. Už v 1.minutě rozehrávali domácí rohový kop, na který si naskočil David López a Lizoain byl bez šance. Následně získavali převahu hráči hostujícího celku, ale po půlhodině hry je mohl znovu zpražit Gerard Moreno. Ten se dostal do bezprostřední blízkosti Lizoaina a měl i spoustu času jakkoliv zakončit, situaci ale nevyřešil vůbec dobře a Lizoain si připsal dobrý zákrok. A vzápětí přišel trest. Mauricio Lemos z dálky vypálil a Diega Lópeze nachytal "na švestkách", španělský brankář měl střelu chytit, jenže se tak nestalo.

Espanyol si ještě do konce poločasu vzal vedení zpátky. V nastaveném čase se ve vápně dostal k balónu Gerard Moreno a nechytatelnou ranou dal na 2:1 pro domácí.

Ani ve druhém poločase nečekali diváci na branku dlouho. Přišla totiž hned vzápětí, po dlouhém nákopu Viery, který dopravil do sítě hlavou opět Mauricio Lemos. Jenomže ani tentokrát hosté výsledek neudrželi. Lizoain jasně fauloval Caiceda a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Pablo Piatti.

Katalánci si pak vypracovali spoustu příležitostí na čtvrtou branku, která by znamenala uklidnění, ale Caicedo ani Moreno své další příležitosti nevyužili. Espanyol se dočkal až v 74.minutě, kdy se do samostatného úniku dostal José Manuel Jurado a svůj pokus úspěšně proměnil ve čtvrtou branku.

Ještě ale neměl být všem dnům konec. Šest minut před koncem si zaběhl na zadní tyč Mateo, kam mu poslal neomylný pas Halilović a Las Palmas se znovu přiblížilo na rozdíl jediné trefy. Čas byl ale neúprosný a hostům nakonec nepomohlo ani tříminutové nastavení. Espanyol zvítězil v divoké přestřelce 4:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele