13. kolo
27.11.2016 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Celta Vigo - Granada CF 3:1

Celta Vigo potvrdila svou skvělou domácí bilanci, v LaLize získala na Estadio Balaídos už své celkově páté vítězství ze sedmi zápasů a zároveň své čtvrté v řadě před vlastními fanoušky. Poslední Granada nekladla příliš velký odpor, do poločasu prohrávala již o dvě branky, na což adekvátní odpověď nakonec nenašla.

Ve skvělé formě pokračuje domácí útočník Iago Aspas, zvolený nedávno hráčem měsíce ve španělské nejvyšší soutěži. Právě on už svým pátým gólem z posledních čtyř duelů, do nichž zasáhl, načal účet utkání. Do přestávky ho na střelecké listině doplnil Theo Bongonda, a i když Artem Kravec na druhé straně snížil, pojistil pak tři body Pape Cheikh.

Gijón, Barcelona, La Coruňa a Valencia si v Galicii postupně nedokázali poradit a domů si nedovezli ani bod. Takže Granadu, která po třinácti kolech stále čeká na jakékoli vítězství, nečekalo už předem vůbec nic snadného. Domácí se ujali vedení ve 23. minutě, když potrestali velký nedůraz a neshodu v soupeřově obraně.

Iago Aspas zaútočil na pravém křídle a svou přihrávkou do šestnáctky chtěl najít nabíhajícího si Rossiho. Balón nakonec zachytil vracející se Rúben Vezo, jenž si myslel, že jeho spoluhráč Saunier s ním bude spolupracovat. To se však nestalo a tohoto nicnedělání využil Iago Aspas, jenž se dostal ke svému odraženému centru a z vápna ho snadno uklidil pod břevno.

Jen o minutu později mohl náskok navýšit Wass, ve skluzu ovšem na dobře vyběhnuvšího brankáře Ochou nevyzrál. Druhého gólu se dočkal domácí celek ve 39. minutě. Iago Aspas prostrčil míč z levé strany do pokutového území na Bongondu a Belgičan si ve vyložené pozici věděl s koncovkou rady.

Po hodině hry se Iago Aspas snažil překvapit Ochou, jeho dalekonosný lob z půlky však hostující muž v rukavicích ještě stačil konečky prstů posunout nad břevno. V 87. minutě střetnutí malinko zdramatizoval Kravec, jenž ztrestal velkou hrubici svého protivníka v rozehrávce, o pár chvil později však definitivně rozhodl Pape Cheikh.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslední 4 kola doma Vigo vyhrálo Ve všech měli dle kurzu silnějšího soupeře než je nyní Granada, udělali i Barcelonu. Snad ted nerupnou s posledním celkem.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele