32. kolo
14.04.2017 20:45 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - UD Las Palmas 5:1

Athletic se vůbec nerozpakoval a doma nadělil Las Palmas pětibrankový příděl. Baskové předvedli v úvodní čtvrthodině gólovou smršť, kterou ve druhém dějství ještě dvěma góly vylepšili. Po šedesáti minutách byl zápas rozhodnut a skóre se ze stavu 5:1 už nezměnilo.

To nejpodstatnější se ale událo v první čtvrthodině, kdy se diváci na stadionu San Mamés rozhodně nenudili. Po sedmi minutách se poprvé měnilo skóre a to ve prospěch domácích. Na precizně zahraný rohový kop si naskočil San José a Lizoaín byl bez šance. Následně neuběhly ani tři minuty a vytříbenou kopací techniku předvedl Iker Munain. Z volného přímého kopu poslal balón tak přesně k tyči, že se Lizoaín natahoval marně - 2:0. Las Palmas snížilo okamžitě a v podstatě okopírovalo první branku zápasu. Na rohový kop si tentokrát naskočil Pedro Bigas a bylo sníženo. Divokou čtvrthodinu uzavřel brankou na 3:1 pro domácí po rychlém kontru Aritz Aduriz, který se po přihrávce Wiliamse pěkně vyhnul brankáři a střelou do prázdné vrátil Baskům dvoubrankové vedení.

Tím oba týmy vyčerpaly svůj brankový potenciál pro první poločas. Neznamená to, že by šance nebyly. Jen Iňaki Wiliams měl dvě a neuspěl ani Mikel San José. Také úvodní čtvrthodina druhého dějství byla zajímavá. Hostům se nepodařilo výrazněji ohrozit branku Kepy a na prahu šedesáté minuty rychle dvakrát inkasovali. Nejprve se na hranici vápna opřel do balónu z voleje Iker Muniaín a po něm projel pokutovým územím jako nůž máslem San José, načež jeho přihrávku uklidil do prázdné branky Aduriz. Vítěz zápasu byl jasný.

V závěrečné půlhodině už branka nepadla, ale pořád se bylo na co dívat. Momo mohl snížit, ale orazítkoval jen břevno. A šance pálili i domácí. Nemuselo je to mrzet, zápas v pohodě dotáhli do vítězného konce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele