5. kolo
22.09.2013 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Granada CF 0:0

Již druhá bezbranková remíza se zrodila v 5. kole nejvyšší španělské soutěže. Granada si odváží ze Sevilly bod, když proti Realu Betis udržela čisté konto. Obě mužstva tak setrvávají ve středu tabulky.

Úvod utkání rozhodně nenabídl strhující podívanou. Dominovaly hlavně tvrdé zákroky a obranná hra obou mužstev. Ani z následných standardních situací však nerezultovaly žádné větší šance. Za řeč stála asi jen příležitost z 21. minuty v podání domácího Jorge Moliny, který však po dobré přihrávce Juanfrana mířil v zajímavé pozici vysoko nad bránu Granady. Do konce poločasu ještě za Betis zahrozil Amaya, jenž si ve 37. minutě nikým nehlídaný naskočil na přímý volný kop. Jeho hlavička si však cestu mezi tři tyče nenašla. Za první polovinu si tak hráči od diváků vysloužili místo ovací pouze pískot.

Po změně stran se pokusil něco udělat se zápasem hlavně domácí Betis. V 50. minutě se do rychlého brejku dostal Sevilla a povedenou ranou k tyči prověřil pozornost gólmana Roberta. Domácí poctivě plnily pokyny z lavičky a snažili se pálit z všech pozic. Neujala se však střela Moliny z 52. ani Juanfranův pokus z 56. minuty. O deset minut později pálil v mnohem slibnější pozici opět Molina, Roberto však za pomoci obránců jeho střelu zneškodnil.

S blížícím se koncem zápasu se na kopačky hráčů opět vkrádala nervozita a hra zase přitvrdila. Tlak Betisu byl viditelný, ale scházela mu efektivita. Ke všemu ještě mohli na druhé straně vstřelit gól hosté. V 83. minutě El-Arabiho rána z hranice pokutového území minula domácí bránu jen velmi těsně. V publiku to jen zahučelo.

Granada si pak už do konce zápasu nerozhodný stav pohlídala a do tabulky si připíše cennou remízu ze hřiště účastníka Evropské ligy. Hráči Betisu ani za devadesát minut nedokázali najít recept na obranu soupeře a přestože jej přestříleli v poměru 19:4, nezbývá jim nic jiného než se připravit na čtvrteční souboj na půdě silného Athleticu Bilbao.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
monty25

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

hm hm ,,vydřenejch ,, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele