14. kolo
02.12.2012 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Espanyol Barcelona 0:0

Nic neřešící bezbranková remíza se zrodila v utkání Granady s Espanyolem; oba týmy tak zůstávají přikovány k sestupovým příčkám. Osmnáctá Granada má na kontě pouhých 12 bodů, poslední Espanyol ještě o dva méně.

Pokud mluvíme o držení míče a souvislém tlaku, ovládli utkání domácí, jenže nebezpečnější byl nakonec Espanyol, který se v prvním utkání pod vedením Javiera Aguirreho představil jako trpělivý celek schopný využít zaváhání soupeře. Jenže Granada má v brance Tona, který svůj tým dokázal podržet a v prvním poločase si připsal veledůležitý zákrok proti Christianu Stuanimu.

I ve druhé půli měl barcelonský celek lepší příležitost ke skórování; tentokrát to byl Raúl Baena, který po hodině hry zaregistroval, že soupeřův gólman je ven z brány, a pokoušel se ho (neúspěšně) přelobovat.

Konečný výsledek domácí tým příliš nepotěšil, a je tak dost možné, že kouč Juan Antonio Anquela bude druhým propuštěným lodivodem letošní sezony; tím prvním byl Mauricio Pochettino, který předal Aguirremu Espanyol po domácí porážce 0:2 s Getafe. Fanoušci v Granadě dali v závěru zápasu jasně najevo, co si o Anquelově případném setrvání u týmu myslí.

Vše přitom mohlo být jinak už po minutě hry - Odion Ighalo zakončil svoji bleskovou akci střelou z vápna, ale hostující obránci ji dokázali zblokovat. Z následujícího rohu hlavičkoval příliš vysoko Borja Gomez, zatímco Tono byl poprvé povolán do akce proti chytré střele Juana Forlína z 24. minuty.

Klíčový zákrok domácího brankáře však přišel až v poslední minutě první půle a Stuani si může trhat vlasy, že svoji jasnou gólovou hlavičku neproměnil. Granada těsně po obrátce zahrozila přímým kopem Daniho Beníteze, který musel odvracet Álvarez, ale to bylo z jejich strany prakticky vše.

Největší šanci druhé půle měli opět hosté - akci založil Mubarak Wakaso, který našel volného Baenu, jenže ten pálil v 61. minutě z rohu vápna nad prázdnou bránu. Granada ještě v závěru zamkla soupeře do defenzivy, ale ani nadvakrát Benitez, ani Jaime Romero si na pozorného Álvareze nepřišli.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele