16. kolo
03.01.2010 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Osasuna překazila Realu dostihnout Barcelonu

Bezbrankovou remízou skončilo poslední utkání 16. kola La Ligy mezi Osasunou a Realem Madrid. Bílý balet tak přišel o šanci dotáhnout se na vedoucí Barcelonu. Urputní Navařané hráli po většinu zápasu s favorizovanými hosty vyrovnanou partii.

Obě mužstva nastoupila v očekávaných sestavách a v prvních minutách měl více ze hry hostující Real, ve třetí minutě střílel po menším závaru ve vápně mimo Van der Vaart. Domácí se postupně Bílému baletu začali vyrovnávat, zlobil zejména Aranda.

V 17. minutě nepochopil Ramos náznak střely Ronalda, ani následnou Portugalcovu přihrávku do volného prostoru ve vápně. O tři minuty později nesedla střela zpoza šestnáctky Marcelovi. Chybu provedli několikrát i rozhodčí, když byl dvakrát odpískán neexistující ofsajd Osasuny.

Ve 37. minutě se podařila pěkná akce Arbeloovi, který "zidanovkou" posadil na zem Azpilicuetu, ovšem po jeho přihrávce střílel nedůrazně Ricardovi do náruče Van der Vaart. Ve 41. minutě měli po rohu šanci domácí, Nekounam hlavičkoval a před dotírajícím Arandou odvrátil Garay.

Dvě minuty před koncem prvního dějství si chtěl vykoledovat penaltu Ronaldo, ale Lahoz mu na lep neskočil. Poslední příležitost první půle měl Real, ale po průniku Ronalda nejprve střílel nepřesně z otočky Higuaín a následnou střelu Xabiho zblokovali na roh obránci.

Do druhého poločasu vstoupil opět aktivněji Real, ale dlouho si nevytvořil větší šanci. Ronaldův centr odvrátil Flaňo a pas Xabiho neproměnil v užitečnou střelu Van der Vaart - jeho pokus zneškodnil Ricardo.

Další příležitost měl po akci Van der Vaarta a odraženém míči Marcelo, ale mířil nad. Pak spálil tutovku Higuaín, jehož křižná střela minula svatyni Osasuny po pěkném pasu Marcela. Osmělili se i domácí a hlavičku Flaňa po zaváhání Casillase hasil opět Marcelo. Velkou šanci pak prováhal po centru Juanfrana Masoud a před dobíhajícím Pandianim zachránil Ramos. Hned z protiútoku se po podklouznutí Flaňa řítil sám na branku domácích Higuaín, ale jeho střelu pod břevno Ricardo vyrazil.

Po sérií šanci se hra zklidnila a rozměnila řadou střídání, faulů a následných karet. Otěže střetnutí měl v rukou Real, ale přetavit je do gólu nedokázal. A protože se neujala ani střela Ronalda ze třiceti metrů ani jeden z dvou posledních rohů hostí, skončilo utkání bezbrankovou remízou. Real tak zůstává od Barcelony o dva body, Osasuna si podržela 12. místo.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2:2 !

Reagovat
zidane78

Tip 1:3 aspon dufam a som zvedavy ci nastupi Kaka a na kolko min.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 24 hodin to zřejmě chudák Pipita virtuálně schytá...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš? Jinak pěkný preview!

Reagovat
smazaný uživatel

Vstřelí-li gól či víc, tak uvidíš... Preview standardní, ale dík

Reagovat
gonzalesl_is_back

taky tipuju 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

vajca, baletky co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele