35. kolo
12.05.2024 21:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Isco (© AFP)

Sestupující Almería přišla na stadionu Betisu o šňůru venkovních duelů bez porážky

Betis zvítězil ve 35. kole LaLigy nad Almeríí 3:2. Domácí předvedli skvělý vstup do zápasu, když se už v osmé minutě prosadil Pablo Fornals, na kterého navázal krátce před uplynutím půlhodiny hry Isco. Hosté sice následně dokázali hned dvakrát snížit, ale v zajímavém utkání na dělbu bodů nedosáhli, a tak ukončili z jejich pohledu poněkud neobvyklou venkovní sérii neporazitelnosti trvající tři střetnutí.

Hráči Betisu ani s blížícím se koncem sezony nemohli polevit ze svých výkonů, neboť stále měli o co bojovat. Díky sérii čtyř zápasů v řadě bez porážky totiž začali tlačit na šestou příčku zajišťující Evropskou ligu. Tentokrát je navíc čekal papírové nejlehčí možný soupeř, jelikož na jejich hřiště přijela poslední a zároveň jistě sestupující Almería.

Zálusk na účast v Evropské lize potvrdil Betis již v osmé minutě, kdy vůbec první střelou utkání rozvlnil síť Fornals. Španělský záložník se prosadil ranou z bezprostřední blízkosti poté, co se k němu dostal šťastně odražený balon od spoluhráče Williana Josého. V 15. minutě mohl přidat druhou branku Ayoze Pérez, jenž si udělal prostor ke střele z hranice šestnáctky. Stopku mu však skvělým zákrokem vystavil pozorný Luís Maximiano.

Aktivnější domácí odskočili do dvoubrankového vedení ve 28. minutě, kdy obrovskou chybu obránce Almeríe Edgara Gonzáleze potrestal velezkušený Isco. V nastaveném čase ještě Almería stihla snížit díky trefě bývalého hráče zelenobílých Léa Baptistaa.

Druhé dějství pokračovalo v zajetých kolejích, neboť domácí byli i nadále aktivnějším týmem. V 64. minutě se celku z Andalusie podařilo znovu dostat do trháku poté, co se střelou k levé tyči prosadil Pérez. O dvougólové vedení je o dvě minuty později připravil dorážkou z bezprostřední blízkosti Argentinec Luka Romero. Po dvou slepených gólech šancí ubylo a zbytek zápasu další trefy nenabídl.

Betis tak podle předpokladů doma zvítězil a nadále se drží v boji o Evropskou ligu. Oba celky sehrají další ligový duel 16. května. Rojiblancos se utkají s Barcelonou, Betis změří síly s Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele