35. kolo
11.05.2024 18:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Brahim Díaz (© AFP)

Real Madrid pečetil smutný den Granady, čtyřgólovou kanonádu táhl Díaz

Fotbalisté Realu Madrid splnili povinnost, když ve 35. kole LaLigy porazili Granadu na jejím hřišti 4:0. Souboj korunovaného šampiona se sestupujícím celkem zpočátku ukazoval vyrovnanější podívanou, než by většina expertů čekala. Vše změnila úvodní branka Frana Garcíi, která odstartovala velkou dominanci hostů. Na té se po změně stran podílel dalšími dvěma trefami i Brahim Díaz. Bílý balet tak s přehledem potvrdil dobrou formu a nad Andalusany uspěl již v 16. klání za sebou.

I kdyby Granaďané zvítězili ve všech z posledních čtyř duelů letošního ročníku, jejich záchrana by byla nemožná, neboť při sobotním odpoledni Mallorca vyzrála na Las Palmas. Tentokrát do Andalusie přijížděl Real Madrid, jenž v minulém kole oslavil již 36. ligový titul a v týdnu si zajistil postup do finále Ligy mistrů, takže vyhlídky domácích nebyly nejlepší. Nováček mohl sázet maximálně na mistrovskou kocovinu a pocit uspokojení Realu.

Před zápasem ovšem domácí obdrželi zprávu, že Mallorca svůj zápas zvládla, tudíž šance na udržení přestaly existovat. Přesto Granaďané v utkání působili vyrovnaně a zklamání na nich nebylo znát. Ve 20. minutě navíc zahrozili jako první, když nebezpečnou hlavičku Bruna Méndeze se štěstím vytěsnil Thibaut Courtois. Real Madrid poprvé výrazněji zaútočil před půlhodinou hry, kdy nákop Daniho Ceballose Augusto Batalla jen vyrazil před sebe. Následná dorážka však mířila přímo do jeho náruče. Ve 38. minutě se již Los Blancos radovali, když přízemní centr propadl až k osamocenému Garcíovi, jenž poslal míč do protipohybu Batally. V nastavení první půle po zpětné přihrávce propálil gólmana i Arda Güler a navýšil vedení.

Krátce po začátku druhé půle pokračoval Real ve střílení gólů. Díaz předvedl úctyhodné sólo, při němž doběhl s míčem z půlky hřiště až na hranici vápna, odkud vypálil. Batalla si na ránu sice sáhl, ale jejímu směřování do brány nezamezil. V 59. minutě marocký záložník svůj střelecký účet navýšil, když z otočky úspěšně zakončil povedenou týmovou akci. Čtyřgólový náskok si hostující mužstvo bez problému pohlídalo.

Granada tak nestačila na čerstvého vítěze ligy a po roce sestupuje do druhé nejvyšší soutěže. V příštím kole zamíří 15. května na hřiště Vallecana, Real o den dříve přivítá Alavés.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele