36. kolo
14.05.2024 21:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Oslavující Jude Bellingham a Nacho (© AFP)

Alavés pocitil sílu Realu v domácí pevnosti, Bellingham nevzdal boj o krále střelců

Real Madrid zvítězil ve 36. kole LaLigy před vlastními fanoušky nad Alavésem 5:0. Bílý balet rozhodl o svém triumfu už během první půle, kdy vstřelil tři branky. Skóre utkání otevřel v 10. minutě Jude Bellingham, jenž se nadále uchází o korunu krále střelců, neboť mu na první místo schází jedna trefa. Bývalý hráč Dortmundu přispěl k úspěchu svého celku ještě dvěma asistencemi, přičemž jednu z nich zužitkoval v utkání dvougólový Vinícius Júnior. Los Blancos tak znovu ukázali, kdo je pánem na Santiago Bernabéu, jelikož před vlastními fanoušky letos ještě neprohráli.

Real Madrid před finálovým duelem v Lize mistrů čekaly ještě tři ligové zápasy, které měly týmu pomoci udržet se v dobrém rytmu. Po velkých oslavách 36. ligového titulu na madridském náměstí čekal na Bílý balet souboj s Deportivem Alavés. Hosté přijížděli na Santiago Bernabéu skvěle naladěni, když po třech výhrách v řadě uhráli cenný bod i s Gironou.

A svou formu hosté ukazovali i proti gigantovi, když se vrhli kupředu hned po úvodním výkopu. Thibaut Courtois si však rychle připsal několik důležitých zákroků. Real se oklepal a v 10. minutě se sám ujal vedení. Bellingham si naběhl na centr ze strany a pokusil se poslat míč na malé vápno. Balon ve vzduchu změnil směr a s přispěním tyčky skončil až v síti. Ještě více radosti příznivcům Bílého baletu přinesla 27. minuta, kdy Eduardo Camavinga předložil míč jako na zlatém podnose Viníciovi Júniorovi, který lehce zvýšil náskok. Aby toho nebylo málo, tak v nastavení první půle Federico Valverde překvapil brankáře pumelicí ze strany.

Už tak pohodlný náskok mohl navýšit Vinícius Júnior, který si doběhl pro dorážku na malé vápno, ovšem Jesús Owono fantasticky zareagoval. Výborný zákrok na druhé straně ukázal i Courtois proti ráně, již vyslal Samu Omorodion. Belgičan se vyznamenal i proti pohotové střele Ianise Hagiho. A tak to byli znovu domácí, kteří přidali v 70. minutě další zásah. Vinícius Júnior po průnikovce Bellinghama propálil Owona z úhlu. Los Blancos nezastavovali a v závěru se prosadil také střídající Arda Güler.

Madrid tak prodloužil svou neporazitelnost a doma zvítězil. Předposlední kolo sehraje Bílý balet 19. května na hřišti Villarrealu, Alavés se o den dříve utká s Getafe.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele