36. kolo
16.05.2009 22:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Villarreal dal titul Barceloně

Poslední jiskřička naděje Realu uhasla. Bílý balet prohrál ve 36. kole na hřišti Villarrealu v poměru 2:3 a definitivně tak skončil na druhém místě za novým mistrem z Barcelony. "Žlutá ponorka" plným bodovým ziskem oživila své naděje na účast v Lize mistrů.

Tři kola před koncem je jasno o novém španělském šampionovi. Duel mezi Villarrealem a Realem stanovil konečné pořadí na prvních dvou místech La Ligy. Titul si po třech letech odnese Barcelona, loňský vítěz Real Madrid skončí druhý.

Trenér Pellegrini vyslal do boje tu nejsilnější sestavu, zatímco jeho protějšek Juande Ramos musel řešit absence Pepeho, Gutiho, Sneijdera, Gaga, Marcela a Metzeldera. Do stoperské dvojice nastoupil ke Cannavarovi Heinze, na levého beka Miguel Torres, nalevo v záloze Van der Vaart, uprostřed Lass s Javi Garcíou a v útoku s Raúlem nastoupil od začátku Huntelaar.

Nejprve po centru Javi Garcíi tečoval míč Gonzalo, ale Diego López zachránil. Vzápětí pálil z přímého kopu nad Capdevila. Pak zahodil obrovskou šanci Heinze, po centru Van der Vaarta a přiťuknutí Javi Garcíi. V 15. minutě vyrazil Diego López přímý kop Van der Vaarta. Následně zafungovalo přísloví nedáš - dostaneš. O dvě minuty nato totiž nacentroval Ibagaza a Pires přesnou hlavičkou překonal Casillase.

Avšak místo nasazení Real vlastně až na občasné průniky Robbena nic nepřevedl. Ve 43. minutě naopak vyzkoušel pozornost Casillase tvrdou střelou Rossi. Po přestávce měl však takřka okamžitě Bílý balet důvod k radosti. Miguel Torres nacentroval na vzdálenější tyč, Higuaín zakončoval a míč nakonec dorazil do sítě Van der Vaart.

Inkasovaná branka domácí zaskočila. Krátce nato zkoušel neúspěšně oblouček Robben. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Casillase Llorente a pět minut nato střílel nad Rossi. Pěknou odpověď připravil Robben, který prošel přes několik hráčů, ale střelu neumístil dobře.

V 61. minutě nepřekvapil Casillase střelou Capdevila a tři minuty nato se domácí opět ujali vedení. Po závaru ve vápně se míč odrazil od Cannavara přímo ke Canimu, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Domácí branka uklidnila a Real se opět na dlouhé minuty na nic nezmohl.

V 84. minutě vstřelil gól střídající Nihat, který nebyl pro ofsajd uznán. Ovšem, když se tatáž situace opakovala chvíli poté na druhé straně, poté co Higuaín v jasném postavení mimo hru nadvakrát zakončil, Medina Cantalejo gól uznal. "Žlutá ponorka" se nicméně nevzdala a chyba Casillase ji pomohla k vítězství.

V 90. minutě totiž po rohu madridský gólman špatně vyběhl, centr pouze nadzvedl a Capdevila se zblízka nemýlil. Poslední anekdotkou bylo zakončení rukou v podání Raúla, za které kapitán Realu vyfasoval žlutou kartu. Závěrečný hvizd utkání rozpoutal radost v Barceloně, smutek v Madridu a ponechal naději Villarrealu.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bílý balet podle mého zvítězí, Villarreal bude hodně nervózní a nezvládne toto utkání. Tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gól Higuaína?to snad nenípravda

Reagovat
smazaný uživatel

Iker docela brutální chyba........ne, že bych Real nějak sledoval, ale on takové chyb běžně nedělá, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to je ostuda pro real , proste neni ve formě priště vyhraje premieru divison

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, ještě žijem, tak a za týden se bude hrát proti Vale o všechno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele