30. kolo
15.04.2007 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 2:1

Bilbao po týdnu znovu vyhrálo na San Mamés a hodně si vylepšilo svoji pozici v tabulce. To unavený Espanyol si touto porážkou asi nadobro uzavřel cestu do Evropy. Přitom na začátku utkání to vypadalo s Athleticem zle, Jonatas Domingos si všiml, že brankař Arazubia je vyběhnutý z brány více než by se slušelo, a tak ho snadno přehodil - 0:1. Vyrovnat se pokoušel v desáté minutě Pandiani, ale mířil nepřesně. O pár minut později střílela do tyče domácí opora Aduriz. Na druhé straně pálil po přihrávce Pandianiho Salva, Aranzuba si s jeho pokusem snadno poradil a to bylo pro zbytek prvního dějství od Espayolu vše. Joseba Garmendia, Igor Gabilondo a Joseba Etxeberria - ti všichni své šance na vyrovnání neproměnili, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

O přestávce proběhlo důležité střídaní, na hřiště přišel pozdější hrdina Ismael Urzáiz - v 53. minutě vyrovnal na 1:1, když hlavičkou proměnil centr Iraola v gól. Poté nevyužil velkou příležitost hostujícího mužstva Corominas, kterého vychytal Arazubia. V 78. minutě rozhodl utkání svou druhou brankou Urzáiz, bývalý španělský reprezentant si naběhl na další přímý kop, tentokráte Yesteho a s přehledem zajistil Bilbau důležité tři body.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele