Češi v zahraničí: Střelecky se dařilo obráncům, Sivok skóroval proti Maccabi

03.12.2018, 18:03
Aktuality
Hned několik českých gólů viděli fanoušci v evropských soutěžích. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok zachránil v izraelské lize bod pro Maccabi Petah Tikva v souboji se slavnějším Maccabi Tel Aviv. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu pokořil Gent. Filip Twardzik pomohl na Slovensku skolit Ružomberku mistrovskou Trnavu. Češi dávali góly také ve druhé polské lize - trefili se Kubáň, Petrášek a Schwarz. Divočinu zase ve Skotsku zažil brankář Zlámal...

Anglie


Souboj dvou českých fotbalistů ve druhé anglické lize skončil nerozhodně. Bristol City remizoval s Millwallem 1:1. Za domácí Bristol odehrál celý zápas obránce Tomáš Kalas a připsal si žlutou kartu. Za hosty hrál od 59. minuty záložník Jiří Skalák.

Obránce Ondřej Mazuch naskočil v 74. minutě z lavičky do zápasu Hullu na půdě Queens Park Rangers a pomohl mu nadějně rozjetý zápas dovést do vítězného konce. Hull City vyhrál v Londýně na Loftus Road 3:2.

Itálie


Záložník Jakub Jankto se při vítězství Sampdorie Janov nad Bolognou 4:1 dostal na hřiště v 84. minutě, kdy vystřídal Poláka Linettyho. Další Čech Ladislav Krejčí na straně poražených nastoupil v základní sestavě a odehrál celé utkání.

Patrik Schick nastoupil v základu AS Řím proti Interu a nakonec odehrál celý zápas. Přestože Římané dvakrát prohrávali, vydřeli nakonec remízu 2:2.

Livorno prohrálo v Serii B 0:2 na půdě Brescie, v jejíž základní sestavě nechyběl obránce Aleš Matějů, který nakonec odehrál kompletních 90 minut. Na straně hostů si poslední desetiminutovku zahrál útočník Libor Kozák, na výsledku zápasu však nic změnit nedokázal. Brankář Lukáš Zima, který odchytal poslední zápasy Livorna se po návratu jedničky Mazzoniho vrátil zpět na lavičku.

Francie


Záložník Jaroslav Plašil odehrál za Bordeaux 69 minut proti Paris Saint Germain a pomohl mužstvu k cenné remíze 2:2. Bordeaux se v 15. kole stalo vůbec prvním mužstvem, které dokázalo PSG obrat v tomto ročníku Ligue 1 o body.

Daleko méně povedený zápas prožil brankář Rennes Tomáš Koubek, který doma musel v zápase se Štrasburkem hned čtyřikrát lovit míč ze sítě. Přemožitel Jablonce z Evropské ligy prohrál na vlastním stadionu 1:4. Dvě branky dostal Koubek z pokutových kopů.

Německo


Brankář Jiří Pavlenka ani obránce Theo Gebre Selassie nechyběli v základní sestavě Werderu Brémy proti Bayernu Mnichov. Oba odehráli celý zápas, po kterém se však museli vyrovnat s porážkou 1:2.

Celé utkání za Hoffenheim odehrál proti Schalke obránce Pavel Kadeřábek. Podílel se na konečné remíze 1:1.

Španělsko


Sevilla remizovala na půdě Deportiva Alavés 1:1 a přišla o vedení v tabulce LaLigy. Brankář Tomáš Vaclík odchytal celý zápas. V 37. minutě ho překonal Jony po přihrávce Calleriho, kterou Vaclík jen těžko mohl zneškodnit.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid šel v dresu ADO Den Haag na hřišti Ajaxu na trávník na druhý poločas. Jeho tým už v tu chvíli prohrával 1:3 a nakonec ještě inkasoval dvakrát. Odvezl si tedy porážku 1:5. Na lavičce Ajaxu už byl připraven do hry záložník Václav Černý do hry se ale nedostal.

Ve druhé lize odehrál celých 90 minut obránce Josef Kvída za Nijmegen proti Volendamu a radoval se z vítězství 5:1.

Po zranění kolena se na hřiště pomalu vrací Ondřej Mihálik. Za rezervu Alkmaaru odehrál celé utká na hřišti Maastrichtu. Jong AZ si odvezl remízu 1:1. V 90. minutě utkání se dostal na hřiště také český mladík Richard Sedláček, když vystřídal střelce gólu Dekkera.

Turecko


Obránce Jakub Brabec nechyběl ani tentokrát v sestavě Rizesporu proti Ankaragücü. Odehrál celých 90 minut a přispěl ke konečné remíze 1:1.

Obránce Ondřej Čelůstka odehrál za Antalyaspor celý zápas proti Göztepe Izmir a pomohl mužstvu k vítězství 1:0. Díky němu se stále mužstvo z Antalye drží na dohled pohárovým příčkám.

Trabzonspor v sestavě s obráncem Filipem Novákem, který odehrál celých 90 minut, zvítězil 2:0 na půdě Kayserisporu. Rozhodlo se až v poslední desetiminutovce, kdy padly obě branky. Trabzon je v tabulce šestý hned za Antalyasporem.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil odehrál za Jagiellonii Bialystok celý zápas proti Arce Gdyně a podílel se na vítězství 3:1. Připsal si asistenci u důležité vyrovnávací branky domácího týmu, který vstřelil Karol Swiderski.

Wisla Krakov podlehla 0:2 na hřišti Legnice. Byl u toho také český útočník Zdeněk Ondrášek. Odehrál za hosty celých 90 minut, ovšem střelecky se tentokrát prosadit nedokázal.

Legia Varšava doma potvrdila roli favorita a porazila Koronu Kielce 3:0. V sestavě Legie nechyběl ani obránce Adam Hloušek, který odehrál kompletní porci 90 minut.

Útočník Zaglebie Lubin Jakub Mareš přišel na hřiště v zápase proti Zaglebie Sosnowiec v 82. minutě a přispěl k vítězství svého mužstva 2:1.

Ve druhé lize se střelecky prosadil obránce Lukáš Kubáň ze Stomilu Olsztyn. K domácí remíze s LKS Lodž přispěl ve 26. minutě brankou, kterou srovnával na 1:1. Duel nakonec skončil 2:2. Kubáň odehrál celý zápas.

Odra Opole prohrála doma s lídrem druhé polské ligy Raków Czestochowa 0:2 a v zápase zůstala velmi výrazná česká stopa. Za domácí nastoupil od začátku záložník Jakub Habusta, už ve 22. minutě ale musel vystřídat. O výsledku pak rozhodli Češi na straně Rakówa. První branku vstřelil v 68. minutě obránce Tomáš Petrášek, o druhou se postaral proměněnou penaltou pět minut před koncem Petr Schwarz. Petrášek kromě gólu ještě stihl dostat také žlutou kartu.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček v dresu Lokerenu skóroval proti Gentu a přispěl k remíze 2:2. Pro Lokeren to je ale i přes postavení v tabulce ztráta. Ještě v 87. minutě vedl totiž 2:0. Mareček střídal v nastaveném čase už za stavu 2:2.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal odchytal celý zápas za Heart od Midlothian proti slavným Rangers. Nezabránil ale dvěma brankám ve své síti a porážce Hearts 1:2, přestože domácí vedli. Zlámla však také předvedl několik výborných zákroků a po šíleném skluzu se na něm vyfauloval záložník Scott Arfield.



Švýcarsko


Záložník Roman Macek naskočil v dresu Lugana, kde hostuje z Juventusu, na posledních 20 minut do zápasu s Xamaxem Neuchatel. Na hřiště šel za stavu 1:1 a duel nakonec skončil nerozhodně 2:2. Lugano nejdřív vedlo, ale ve třetí minutě nastaveného času inkasovalo vyrovnávací gól. Macek dostal v 84. minutě žlutou kartu.

Slovensko


Remízu 1:1 na hřišti Podbrezové pomohl nováčkovi ze Seredě vybojovat také český fotbalista Martin Sus, který odehrál celé utkání. Po 17 kolech drží Sereď skvělé páté místo.

Ve šlágru kola remizovala Žilina na vlastním stadionu s Dunajskou Stredou 2:2. Za domácí tým odehrál celý zápas obránce Filip Kaša, jenž 10 minut před koncem viděl žlutou kartu. Za hosty chytal mladý brankář Martin Jedlička.

Obránce Filip Twardzik se brankou z penalty podílel na vítězství Ružomberku nad mistrovskou Trnavou 3:1. Vedle Twardzika, který odehrál celé utkání, hrál do 70. minuty na domácí straně také záložník Erik Daniel. Za hosty hrál kompletních 90 minut záložník Jiří Kulhánek.

Dánsko


Na posledních pět minut naskočil v dresu Odense proti Vendsysselu český záložník Kamil Vacek. Na vedení domácího celku 2:0 už se do závěrečného hvizdu nic nezměnilo. Odense je v tabulce dánské Superligy na třetím místě.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok ve třetí minutě nastaveného času vyrovnal za Maccabi Petah Tikva v duelu proti lídrovi tabulky Maccabi Tel Aviv na 1:1 a zajistil svému týmu remízu. Sivok nastoupil v základní sestavě a nedlouho před svou brankou, v 89. minutě, dostal žlutou kartu. Petah Tikva drž ív tabulce šestou příčku, která zajišťuje postup do skupiny o titul.

Rusko


Záložník Ondřej Vaněk po čase zase nastoupil v základní sestavě Ufy, tentokrát na půdě Anži Machačkala. V remízovém zápase, který skončil bez branek odehrál rovných 70 minut.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb remizovala v domácím utkání se Slavenem Belupo 1:1. Český obránce Jan Lecjaks odehrál celých 90 minut.

Bulharsko


Obránce David Jablonský odehrál za Levski Sofia celé utkání proti Dunav Ruse a pomohl týmu k vítězství 3:0. Do statistik se zapsal žlutou kartou z 68. minuty. Levski patří v tabulce třetí příčka za Ludogorcem Razgrad a CSKA Sofia. V příštím kole se utká v městském derby se zachraňující se Septemvri Sofia.

Maďarsko


Obránce Vít Beneš odehrál celé utkání za Haladás Szombathelyi proti Diósgyöri VTK a přispěl k remíze 1:1. Útočník Michael Rabušic zůstal po celý zápas jen na lavici náhradníků domácího týmu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (20)

Přidat komentář
poz3n

Slušnej skluz

Reagovat
Josifek

Slušnej magor, nechápu, dávno je vidět, že Zlamal drží míč, má to přímo před sebou, x možnosti se mu vyhnout a on do něj stejně zajede, byť teda jakože nohu trochu stahoval. Klidně ban na 5-10 zápasů...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Frantszek

Vymaštěněc totální bez respektu ke zdraví druhých

Reagovat
mayday

Vymaštěnej zmrd. Nesnáším tady ty typy.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Pokutu od svazu i od klubu, stopku na těch 5 - 10 zápasů a ještě bych na něj podal trestní oznámení za napadení + bych si ho odchytnul a dal mu deku.

Reagovat
Frantszek

Tak tak. Sice je to sport, ale kolikrát nějaké zákraoky jsou uplně mimo a měly by se už spíše posuzovat jako ublížení na zdraví a normálně řešit jako s obyčejným občanem a ne trestem od svazu. Třeba saně na holeň a zlomená lýtková i holenní kost. Klasický případ, kdy bych to takhle nechal řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Hearts ty šli hodně dolu.

Reagovat
ondrasch77

Za měsíc už budou mít Vaněčka a povalej zpátky nahoru

Reagovat
Greny

ty kravo jak prijel na sanich do toho Zlamala

Reagovat
Firkraag

hustý A taky za to, ze nesimuloval jak Neymar

Reagovat
Firkraag

Kde se řeší Zlatý Pumlíč?

Reagovat
Mr.Mike

sem rád že Krejda hraje

Reagovat
mayday

Dnes už zase nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba ho šetří na ligu zase, doufám ze dostane v soutěži zase prostor Jankto, dneska odehrál dobrej zápas

Reagovat
mayday

Snad jo, potřebujeme, aby kluci hráli.

Reagovat
Frantszek

Fotka Sivoka jak z reklamy.

Já nepiju. Já objevuju

Reagovat
ttopi

Kozák ještě kope? Takovej ztracenej synek

Reagovat
smazaný uživatel

"...V 37. minutě ho překonal Jony po přihrávce Calleriho, kterou Vaclík jen těžko mohl zneškodnit..."

Ja jsem teda ten gol nevidel, ale imo Vaclos je tam od toho, aby zneskodnoval strely, nikoliv prihravky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele