Dočkal má zraněné koleno a bude chybět Spartě i reprezentaci

Reprezentant Bořek Dočkal má poraněné postranní kolenní vazy a bude chybět Spartě až tři týdny. Přijde také o první sraz národního týmu pod vedením nového trenéra Karla Jarolíma, na který příští týden čekají zápasy s Arménií a Severním Irskem.

Dočkal věří, že výkony Sparty teď půjdou jen nahoru

Sparťané sehráli v derby s Bohemians Praha 1905 zápas, který už nutně potřebovali. Podle záložníka Bořka Dočkala, který se gólem podílel na výhře 2:0, předvedli výkon, na kterém se dá stavět. Věří, že letenský tým nabere sebevědomí, které mu pomůže hrát ještě lépe.

Dočkal vstoupil do sezony ve velkém stylu, byl u tří branek

Reprezentant Bořek Dočkal hned v prvním utkání nové ligové sezony ukázal, že opět bude klíčovou postavou Sparty. Při domácí výhře 3:2 nad Slováckem byl u všech tří branek, z toho dvě sám dal. Mrzelo ho však, že si se spoluhráči utkání zbytečně zkomplikovali a nepošetřili síly na středeční odvetu 3. předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť.

Cítíme sílu, ale musíme to ukázat na hřišti, řekl Dočkal

V minulé sezoně postoupili Sparťané až do čtvrtfinále Evropské ligy a záložník Bořek Dočkal věří, že získané zkušenosti jim pomůžou konečně se probojovat do Ligy mistrů. Letenský celek je díky tomu podle něj před úvodním úterním duelem 3. předkola se Steauou Bukurešť silnější.

Dočkala stále trochu bolí noha, ale na Chorvaty je připraven

V kvalifikaci byl záložník Bořek Dočkal se čtyřmi brankami nejlepším střelcem českých reprezentantů, v úvodním utkání evropského šampionátu ve Francii proti Španělsku ale neodehrál ani minutu. Naskočit by mohl do večerního druhého utkání skupiny s Chorvatskem, i když stále částečně bojuje s bolestí kotníku, která ho trápí od předposledního přípravného utkání s Ruskem.

Dočkal cenu jako náplast za titul nebere, má drobné zranění

Záložník Bořek Dočkal vyhrál anketu o nejlepšího hráče právě skončené sezony první ligy, za částečnou náplast na to, že s fotbalisty Sparty nezískal titul, to ale nepovažuje. Po sobotním závěrečném kole s Jihlavou má drobný svalový problém, ale věří, že jeho start na nadcházejícím evropském šampionátu by to nemělo ohrozit.

Sparťan Dočkal vyhrál anketu o nejlepšího hráče Synot ligy

Nejlepším hráčem Synot ligy za sezonu 2015/16 se stal sparťanský záložník Bořek Dočkal. V hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů nejvyšší soutěže a novinářů získal 80 bodů a těsně o dva body porazil plzeňského útočníka Michala Ďuriše. Třetí skončil další hráč mistrovské Viktorie stoper Roman Hubník.

Nejlepším hráčem Synot ligy bude Dočkal, Hubník, nebo Ďuriš

Nejlepší hráč této sezony první ligy vzejde z trojice Bořek Dočkal (Sparta), Roman Hubník a Michal Ďuriš (oba Plzeň). Hlasováním o tom rozhodli kapitáni a trenéři ligových celků a zástupci médií. Vítěz bude vyhlášen v neděli na Galavečeru Synot ligy se začátkem v 17:45 a v přímém přenosu ČT Sport.

Výsledky anket o nejlepší hráče Synot ligy

Anketa o nejlepší hráče první fotbalové ligy Galavečer Synot ligy za sezonu 2015/16:

Dočkal přiblížil Spartu k LM, dokonalý výkon prý však nepředvedl

Záložník Bořek Dočkal se třemi gólovými přihrávkami podepsal pod důležitou výhru fotbalistů Sparty nad Libercem 3:0 a výrazně tak letenský celek přiblížil k udržení druhého místa, které znamená účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Sedmadvacetiletý reprezentant však přesto o dokonalém výkonu mluvit nechtěl.

Rozhodla penalta, kterou jsem nezvládl, litoval Dočkal

Záložník Bořek Dočkal vzal prohru Sparty s Plzní 0:3 na sebe. V 27. minutě zápasu mohl totiž vyrovnat z penalty nařízené za faul Milana Petržely na Ladislava Krejčího, sedmadvacetiletý český reprezentant ale přestřelil.

Díky Plzni bude Villarreal zajímavým soupeřem, řekl Dočkal

Sparťany čeká podle záložníka Bořka Dočkala ve čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem zajímavá konfrontace. Mimo jiné i proto, že španělský klub na podzim v základní skupině dvakrát nastoupil proti Viktorii Plzni, kterou porazil 1:0 a poté s ní remizoval 3:3.

Dočkal ještě nezažil odložení zápasu těsně před výkopem

Ačkoli má za sebou angažmá v severním Norsku, tak Bořek Dočkal dosud nezažil, že by kvůli sněhové vánici bylo utkání odloženo chvíli před úvodním výkopem. Až dnes, kdy rozhodčí nakonec nezahájili ligový zápas mezi Duklou a Spartou. Ačkoli z toho nikdo neměl radost, podle reprezentačního záložníka šlo o rozumné řešení.

Dočkal si při pohledu na soupisku Srbska cení postupu na ME

Když se reprezentant Bořek Dočkal dnes podíval na soupisku Srbska, proti kterému se v pátek se spoluhráči postaví v přípravném utkání, znovu ocenil, že se Česku povedlo postoupit na mistrovství Evropy. Srbské hvězdy Nemanja Matić či Branislav Ivanović se totiž neprobojovaly ani do baráže.

Kritika po Plzni nám proti Schalke pomůže, řekl Dočkal

Po hrubě nepovedeném zápas s Plzní prožíval Bořek Dočkal nejhorší chvíle od příchodu do Sparty. Sedmadvacetiletý záložník však po kritice od trenéra Zdeňka Ščasného i veřejnosti věří, že letenský tým ve čtvrtek v Evropské lize proti Schalke získá alespoň část ztracených sympatií zpět.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele