základní část, 11. kolo
08.10.2023 18:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Ve Štruncových sadech vyrostla nedobytná tvrz. Gólovou show vystřídal strach o Staňka

Plzeňská Viktoria porazila v 11. kole Fortuna ligy na domácím hřišti Jablonec 3:2. Zelenobílí se sice ve 34. minutě dostali do vedení, parádním přímým kopem ovšem srovnal Jhon Mosquera a po změně stran vsítil vítěznou branku domácích Matěj Vydra. Západočeši tak vyhráli osmé soutěžní domácí klání v řadě a vrátili se na třetí místo v tabulce. Jejich radost však zakalilo ošklivé zranění brankáře Jindřicha Staňka, jehož musela odvézt sanitka po střetu s Václavem Drchalem.

Viktoria přišla minulý víkend na stadionu Sparty o vítěznou sérii a s Pražany ztratila také kontakt v čele tabulky. Kvalitní formu ovšem Plzeňáci prokázali na evropské scéně, když v Konferenční lize porazili Astanu. Jablonec se před týdnem dočkal premiérového tříbodového zisku v ročníku, na který chtěl ve městě piva navázat. Ve Štruncových sadech ovšem Severočeši vyhráli naposledy před více než sedmi lety a do duelu šli z pozice jasného outsidera.

Hned v úvodu si však vypracovali obrovskou šanci. Uvnitř šestnáctky si našel míč Matouš Krulich, jehož pokus na poslední chvíli fantasticky vychytal Staněk. Ve 22. minutě kopali domácí po nešetrném zákroku Davida Štěpánka pokutový kop. Ten proměnil přízemní střelou Erik Jirka. Viník penaltového zákroku se vykoupil o několik minut později, když v pokutovém území skvěle našel Krulicha, který z otočky srovnal. O chvíli později bylo pro hosty ještě veseleji. Jakub Martinec vyslal do samostatného úniku Jana Chramostu, jenž trefil míč pod břevno. Gólové první dějství zakončil parádním přímým kopem, který se do sítě odrazil od tyče, Mosquera. Naklonit vedení na stranu Plzně mohl ještě Vydra, ovšem v samostatném úniku nepřekonal gólmana.

Bleskový start druhé půle předvedl opět bývalý útočník Watfordu nebo Burnley, jenž po skvělém přiťuknutí hlavou od Rafia Durosinmiho vrátil vedení na stranu Západočechů. Druhé dějství atraktivitou dlouho zaostávalo za gólovou první půlí. Asi čtvrthodiny před koncem základní hrací doby ho navíc poznamenala srážka Staňka s Drchalem, po níž byl gólman dlouho ošetřován a nakonec zamířil do nemocnice. V 82. minutě výborně nacentroval Cadu na hlavu Tomáše Chorého, který však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O chvíli později mohl skórovat Pavel Šulc, nicméně jeho pokusy dvakrát vychytal brankář Jan Hanuš. Před koncem měl ještě příležitost Durosinmi, jenže odkrytou bránu minul.

Plzeň vyhrála a upevnila si třetí příčku v tabulce. Další duel ji čeká 21. října v Liberci, Jablonec se o den později pokusí obrat o body Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele