základní část, 21. kolo
17.02.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olomoucká ofenziva se neprobrala ze zimního spánku ani v duelu s Hradcem

Sigma Olomouc remizovala ve 21. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové 0:0. Diváci na Andrově stadionu však nemuseli své návštěvy litovat, jelikož viděli poměrně atraktivní hru plnou šancí. Ty největší spálili Filip Novák a hostující Daniel Vašulín, jejichž pokusy skončily na tyči. Hanáci tak ani ve druhém zápase po zimní pauze neskórovali a klesli na šesté místo. Dělba bodů příliš nepotěšila ani Votroky, kteří měli příležitosti zlomit duel na svou stranu a remíza jim v touze vystoupat nad pozice skupiny o udržení moc nepomohla.

Ambiciózní Sigma nemohla zahájit jarní fázi soutěže o moc hůře, než jak se jí to "povedlo" v Liberci (0:2). Slovan totiž po zásluze potrestal mdlý olomoucký výkon a v tabulce se zařadil o skóre hned za svého soupeře. Svěřence Václava Jílka nečekala snadná úloha ani proti Hradci Králové, který měl v minulém kole na lopatě Klokany, jenže pak absolutně promarnil závěr zápasu a vybojoval pouze remízu.

Votroci začali na Hané aktivně. Během úvodní desetiminutovky se do střeleckých pozic dostali Vašulín a Petr Pudhorocký, obrana Sigmy však jejich pokusy zablokovala. Poté se do zakončení propracovali i domácí, ránu Lukáše Juliše ale chytil Adam Zadražil. Chvíli před odehranou půlhodinou obdržel pas za hostující defenzivu Filip Novák, jenž sice propálil Zadražila pokusem mezi nohy, míč však zamířil jen do tyče. Ve 34. minutě mohl narůstající olomouckou převahu zužitkovat Juliš, špičkou nohy ale tečoval balon vedle brány. Záhy Zadražilovu pozornost otestoval Ebrima Singhateh, gólman Hradce si však i s jeho střelou poradil. Do vedení tak mohli zničehonic jít Východočeši, rána Jakuba Kučery ale o kousek nezamířila mezi 3 tyče.

Po změně stran se kvůli zdravotním problémům Matúše Macíka postavil do domácí brány Tadeáš Stoppen, jenž na svůj premiérový zákrok v letošní sezoně Fortuna ligy nečekal dlouho. Pudhorocký totiž ve 48. minutě dostal prostor na pravé straně a prudkou ranou protáhl 20letého gólmana. Na sparťanského odchovance navázal svými pokusy aktivní Michal Leibl, Stoppena ovšem k zákroku nedonutil. Po hodině hry výrazně ubylo ofenzivních šancí a zápas směřoval k bezgólové remíze. Proti sice málem byl Juliš, který v 79. minutě hlavičkou ale minul horní roh brány. Chvíli nato mohl přinést radost hostujícímu kotli Vašulín, z pozice v malém vápně však jen napálil tyč.

Olomouc získala jen bod a na domácí vítězství čeká už šest soutěžních duelů. Další zápas Sigma odehraje ve středu v Teplicích, Hradec přivítá 24. února Mladou Boleslav.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele