základní část, 23. kolo
02.03.2024 15:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Hála v rodném městě rozesmutnil fanoušky Sigmy, přestřelka z první půle vyústila v remízu

Fotbalisté Sigmy Olomouc remizovali ve 23. kole Fortuna ligy s Bohemians 2:2. Čtyřgólový první poločas odšpuntoval nádhernou trefou Erik Prekop, nicméně vedení Klokanům dlouho nevydrželo. Sigma totiž během chvilky otočila stav utkání, nicméně v závěru úvodního dějství inkasovala, a tak se Jiří Saňák při své premiéře v roli oficiálního hlavního kouče domácích musel spokojit s bodem. Vyrovnávací trefu ze 41. minuty měl na svědomí odchovanec olomouckého klubu Martin Hála, který do Prahy zamířil v létě 2022.

Sigmě start do jarní části sezony hrubě nevyšel, což po prohře na hřišti Českých Budějovic odnesl vyhazovem trenér Václav Jílek. Pocit vítězství po zimní přestávce nezažila ani Bohemka, která ovšem předvedla na trávníku Baníku bojovný výkon a v oslabení vydřela bod. Ten Klokanům vystřelil host z Pardubic David Huf, jenž na podzim v dresu Chrudimi zazářil ve druhé lize 12 góly.

Hned ve čtvrté minutě se o kandidáta na nejlepší gól kola postaral Prekop, jenž skákavý balon dokázal zkrotit a parádně přeloboval brankáře domácích. Ti ale nezůstali dlouho pozadu, jelikož zanedlouho srovnal Jan Fortelný, který se dostal k odraženému míči po centru Jana Vodháněla a skóre srovnal. K jeho trefě přidal přesný zásah ještě Filip Novák, jenž s přispěním tyče poslal Sigmu do vedení. Nejaktivnějším hráčem Hanáků byl bezpochyby Vodháněl. Olomoucký křídelník přichystal spoluhráčům několik slibných příležitostí, jenže jako další se z přesné trefy radovali Klokani, přesněji Hála, který využil chyby v domácí rozehrávce.

Krátce po změně stran si mohla Sigma uzmout vedení zpět, avšak skvělý zákrok Romana Valeše udržel remízový stav. O chvíli později navíc hned nadvakrát zachránila Klokany branková konstrukce. Zaměstnání muži mezi třemi tyčemi na druhé straně připravil Prekop, když ho ranou z bezprostřední blízkosti donutil ke skvělému zákroku. V závěru byl aktivnější celek z hlavního města, ale i přes několik slibných šancí nakonec rozhodující trefu vsítit nedokázal.

Olomouc tak s dočasným trenérem získala proti Pražanům bod. Další duel ji čeká 9. března v Ostravě, Bohemians se ve stejný den střetnou s Mladou Boleslaví.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele