základní část, 22. kolo
25.02.2024 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

České Budějovice se díky zásahu „červeného“ Králika odlepily ze dna

České Budějovice porazily na své půdě ve 22. kole Fortuna ligy Sigmu Olomouc 2:1 a posunuly se na 15. příčku tabulky. První poločas nabídl ze strany domácího celku spoustu šancí. V té největší se objevil Samuel Šigut, ale stejně jako jeho spoluhráče jej od štěstí dělila špatná koncovka. V úvodu druhého poločasu smazal střeleckou smůlu červenobílých Martin Králik a následoval jej přesnou hlavičkou v 63. minutě Zdeněk Ondrášek. Střelec první branky pak sice svůj tým oslabil druhou žlutou kartou, avšak početní výhody využil pouze krátce před koncem Filip Novák.

Zatímco na několika místech republiky diváci sledovali překvapivě pozitivní vstupy do jarní fáze sezony, v Olomouci se jednalo o zcela opačný extrém. Sigma ve třech soutěžních kláních ještě nedala gól a oba venkovní duely prohrála shodným skóre 0:2. České Budějovice sehrály o zápas méně, přesto si prožily celou škálu emocí. Nejprve totiž nečekaně snadno zdolaly Baník, pak si však přijely do Jablonce pro pětigólovou nálož.

První velká šance zápasu přišla v osmé minutě. Na dobře zahraný rohový kop si naskočil Šigut, ovšem míč po cestě do sítě nechtěně zastavil svým tělem českobudějovický Matouš Nikl. O chvíli později postupovalo Dynamo v bleskovém protiútoku, zakončující Patrik Hellebrand však netrefil míč z hranice vápna ideálně a jeho slabá střela branku neohrozila. Ve 25. minutě se Hellebrand prezentoval parádní průnikovkou na Ondráška, jehož zakončení na přední tyč si brankář pohlídal. Pár minut před koncem prvního poločasu si naběhl na střílený centr Šigut, ale z malého vápna přestřelil branku.

Snový začátek druhé půle připravil příznivcům červenobílých Králik. V 52. minutě se balon odrazil od břevna do pravé strany vápna, odkud jej stoper uklidil do sítě. Navýšení vedení přišlo o 11 minut později. Z hráčů na přední tyči vyskočil nejvýše Ondrášek a tvrdou hlavičkou trefil pravou šibenici. Olomouc dokázala snižit, ale radost jí překazilo video, které odhalilo ofsajdové postavení. Slabší chvilku si v 78. minutě vybral Králik, když viděl druhou žlutou kartu v zápase. Kontaktní gól přece jen přišel. V 86. minutě napálil míč z voleje k levé tyčce Novák.

Také druhý jarní duel na Střeleckém ostrově tak skončil výhrou Českých Budějovic. Ty se v příštím kole představí 2. března v Mladé Boleslavi, Olomouc tentýž den přivítá Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele