základní část, 22. kolo
04.03.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Plzeň očarovalo kouzlo Sigmy a s Olomoucí pouze remizovala

Také plzeňská Viktoria se nechala lapit do olomoucké remízové pasti. Sigma uhrála nerozhodný výsledek i v šestém jarním ligovém utkání, tentokrát se však za plichtu určitě nezlobí. Hanáci totiž obrali o body silné Západočechy, kteří svým zaváháním dali možnost vedoucí Slavii odskočit v tabulce.

Vzhledem k tomu, že Macík se po dlouhé pauze pomalu rozehrává v B-týmu a Trefil nebyl v předešlých střetnutích tou pravou oporou, postavil se do brány Sigmy talentovaný brankář Stoppen. Ten si již v desáté minutě musel pořádně oddechnout, neboť hlavičkující Hejda jen těsně minul jeho svatyni. Krátce poté vyrazili hosté do protiútoku. Ten táhl Chytil a nakonec zakončoval Růsek, avšak v pádu trefil pouze gólmana Plzně Staňka.

Atraktivní úvod duelu pokračoval ve 14. minutě pohotovým zakončením Chorého z otočky. Bývalý hráč Olomouce ale svého někdejšího zaměstnavatele nerozesmutnil, neboť bránu Stoppena přestřelil. A mezi tři tyče se o jedenáct minut netrefil ani Vlkanova, jehož centrem vyzval Holík.

Domácí měli více ze hry, zároveň se ale pořád museli mít na pozory před brejky Hanáků. Jeden takový rychlý přechod dopředu zakončil v 56. minutě Chytil křižnou přízemní střelou, Staněk ovšem zasahovat nemusel. Po hodině hry už padla první branka zápasu. Centr Mosquery z levé strany sklepl vysoký Chorý pro Buchu. Ten si balón připravil na levačku a skákavým pokusem překonal Stoppena.

Mladý brankář mohl v rychlém sledu kapitulovat dvakrát, v 66. minutě se ale vyznamenal, když rychlým vyběhnutím zmenšil úhel Vydrovi, jenž už pouze trefil Stoppena. Sigma tak zůstávala na dostřel a dvě minuty po příležitosti Vydry srovnala skóre. Sláma pasem zleva našel v pokutovém území Chytila, jehož náběh nezachytil žádný z bránících hráčů. Nejlepší střelec Olomouce tak vcelku pohodlně přidal svůj devátý gól v ročníku.

Hráči Viktorie se s remízou nehodlali smířit, v závěru utkání ale měli i porci smůly. Čtvrthodinu před vypršením základní hrací doby posunul Vydra míč na Chorého, který trefil tyč. Tutéž část brankové konstrukce napálil v nastaveném čase také Bucha. Plzni tedy pro jednou nebylo přáno.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele