základní část, 19. kolo
11.02.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Pevná defenziva Zbrojovky doplatila na děravou zeď. Slavii zařídil tři body střídající Ewerton

Slavia porazila v 19. kole Fortuna ligy na vlastním stadionu Zbrojovku 2:0. Sešívaní měli po většinu duelu jasně navrch, dlouho se jim však nedařilo procpat míč za záda dobře chytajícího brankáře soupeře. Rozhodující gól utkání zaznamenal ve druhém dějství po pouhých čtyřech minutách na hřišti Ewerton, jehož pokus z přímého kopu prošel skrze rozestoupenou zeď. Druhou branku Pražanů přidal v závěru Mick van Buren, jenž 11. trefou v sezoně srovnal na čele tabulky střelců brněnského Jakuba Řezníčka.

Slovo dominance bylo pro popis domácích zápasů Slavie stále nedostatečným. Sešívaní v devíti odehraných duelech neztratili ani bod a nastříleli úctyhodných 40 branek. Zbrojovka však ve Fortuna Areně naposledy, tedy před více než dvěma lety, dokázala remizovat, když v závěru senzačně vyrovnal Jakub Šural. Pro zopakování podobného výsledku museli hosté předvést něco lepšího než v úvodním vzájemném klání této sezony, které hrubě nezvládli a padli 0:4.

Slavia své fanoušky nechtěla napínat a ofenzivní kolotoč roztočila už v úvodu utkání. Zejména razantní hlavička Ibrahima Traorého doprostřed brány nadělala Martinu Berkovcovi plné ruce práce. Pražané pokračovali v útočném dobývání, ze kterého ovšem místo gólů vytěžili jen 13 rohových kopů za úvodní dějství. Hostující brankář se v nastavení první půle předvedl ještě efektní robinzonádou proti střele Davida Douděry z hrany šestnáctky.

Pevná brněnská defenziva tak padla až před hodinou hry. Střídající Ewerton totiž z přímého kopu na hranici vápna propasíroval balon přes mezeru ve stínicí zdi až za záda gólmana Berkovce. Obrovskou příležitost na vyrovnání skóre měl v 70. minutě Michal Ševčík, jenž však z výborné pozice nad malým vápnem zamířil jen do dobře postaveného brankáře. O chvíli později musel zmatky v brněnském předbrankovém prostoru hasit pohotovým zákrokem až dobře chytající Berkovec. Krátce před závěrečným hvizdem potvrdil výhru Slavie dalekonosnou ranou van Buren.

Slavia tak ani na 10. pokus na svém stadionu neztratila body a opět vyhrála. V příštím kole se 18. února představí v Teplicích, Zbrojovka tentýž den přivítá Baník Ostrava.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

4:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
delfin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele