základní část, 25. kolo
01.04.2023 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Série Slavie pokračuje. Sigma si z Edenu odvezla čtyřgólový příděl

Třináct zápasů, třináct výher, padesát vstřelených gólů. Taková je letošní domácí ligová bilance pražské Slavie, která si poslední ze zářezů připsala proti olomoucké Sigmě. Před pauzou otevřel skóre van Buren, ve druhé půli Lingr, Schranz a Jurečka stanovili konečný výsledek 4:0.

Jindřich Trpišovský vsadil tentokráte od začátku na Micka van Burena s Ondřejem Lingrem, v obraně se pak prezentovali mimo jiné i Lukáš Masopust a Tomáš Holeš. Naopak jen na lavičce zůstali Aiham Ousou či Christos Zafeiris. Václav Jílek dal od začátku příležitost i Mojmíru Chytilovi, který je spojován s letním přestupem do Edenu.

Úvodní fáze utkání červenobílým nevycházela podle představ. Během prvních čtyřiceti minut zahrozili prakticky jen jednou, když van Buren odražený balón napálil jen o kousek vedle. Naopak v barvách Sigmy Pospíšil vystrašil ranou z dálky Koláře. Přesto mohli sešívaní odcházet do šaten spokojenější. Ve třetí minutě nastavení Schranz tak tak dosáhl na již předtím tečovaný centr, se štěstím jej ale zastavil ideálně pro Micka van Burena, jenž z blízkosti obratným zakončením překonal Macíka.

Po přestávce hýřil aktivitou zejména střídající Zafeiris, jenž krátce před pauzou nahradil zraněného Hromadu. Norova technická střela nadělala Macíkovi velké množství práce. Jen o chvíli později pak právě Zafeiris šikovně otočil hru na Juráska, jehož centr sice Macík vyrazil, díky štěstěně jej ale mohl Ondřej Lingr z pár centimetrů vleže doklepnout do odkryté klece. Bleskově si mohl druhou trefu v utkání připsat van Buren, kdyby skvělou individuální akci dotáhl i úspěšným zakončením.

V pětasedmdesáté minutě pak Vršovičtí udeřili potřetí, čímž definitivně zatloukli hřebíček do olomoucké rakve. Douděra si na pravé straně udělal prostor a poslal perfektní centr na zadní tyč, odkud Ivan Schranz přesnou hlavičkou rozvlnil síť.

Slavia i nadále pokračovala v přesvědčivém výkonu, kdy od prvního gólu nepustila Sigmu prakticky do ničeho. Odměnou za aktivitu jí byl v nastavení čtvrtý gól. Ačkoliv Teclovu hlavičku ještě dokázal Macík zlikvidovat, o pár okamžiků později využil Zafeiris otevřené obrany a asistoval do jasné pozice skórujícímu Václavu Jurečkovi.

Trpišovského svěřenci tak opět zareagovali na venkovní selhání výhrou a i po tomto víkendu se udrží v čele tabulky před rivalem Spartou. Sigmě skončila dlouhá série bez porážky, na její šesté pozici se přitom vůbec nic nezměnilo.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele