základní část, 28. kolo
22.04.2023 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Teplice oslavily tříbodový zisk na Hané po 10 letech. Ke skalpu Sigmy zavelel v závěru Urbanec

Fotbalisté Teplic zvítězili ve 28. kole Fortuna Ligy na hřišti Olomouce 2:1, čímž prolomili 10leté čekání na výhru na Andrově stadionu. Dlouho to vypadalo, že rozhodující trefu zaznamená proměněným pokutovým kopem Matěj Hybš, domácí však v 79. minutě srovnali. Hrdinou Sklářů se tak nakonec v 84. minutě stal Jakub Urbanec. Hanáci sice prohráli doma poprvé od 10. září minulého roku, stále se ovšem nacházejí na šesté příčce zaručující účast ve skupině o titul.

Navzdory výborným olomouckým výkonům si představitelé Sigmy lámali hlavu s dlouhodobě špatnými návštěvami na Andrově stadionu, fanouškům kupujícím vstupenky s předstihem tak nabídli možnost vidět duel s Teplicemi za pouhých 99 korun. Skláři měli ještě o mnoho větší problémy než jen nezájem příznivců, protože po porážce se Slováckem činil jejich náskok na poslední místo jen pět bodů.

Ani příznivá cena lístků nepomohla, a nepříliš atraktivnímu fotbalu v úvodních minutách tak nepomáhal ani pohled na jen zřídka zaplněné hlediště. První střelecký pokus přišel v 11. minutě z kopačky Daniela Trubače, napálil ale pouze prvního protihráče. Domácí celek zahrozil ve 24. minutě, kdy si na roh Martina Pospíšila naběhl nikým nehlídaný Vít Beneš, neprostřelil ale hradbu těl bránících hráčů. Opravdu nebezpečná šance ale přišla až v nastaveném čase první půle. Po zaváhání a faulu Matúše Macíka si Hybš postavil míč na penaltový puntík a ranou doprostřed uštědřil domácímu týmu gól do šatny.

Atraktivita duelu příliš nevzrostla ani po změně stran, hrálo se bez větších šancí kolem poloviny hřiště. Postupem času začali herní iniciativu přebírat hráči Sigmy, ale i vinou mnoha nepřesností si dlouho nedokázali vytvořit větší šance. Poprvé tak domácí tým otestoval Tomáše Grigara v 67. minutě, hostující gólman ale proti střele Pavla Zifčáka z úhlu dobře zasáhl. O chvíli později na druhé straně zpoza vápna ostře vypálil Trubač, i Macík ale vytáhl dobrý zákrok a míč vyrazil. V 74. minutě stál proti Grigarovi opět Žifčák, zkušený brankář ale i napodruhé obstál. Nakonec však musel před tlakem domácího celku kapitulovat o pět minut později, když se po rohu dostal k balonu Jakub Pokorný a střelou z voleje rozvlnil síť. Avšak to nebylo domácímu týmu nic platné, když šest minut před koncem netrefil míč dobře při vyboxování Macík a Urbanec jej dotlačil do sítě. V úplném závěru ještě musela obrana hostů v čele s gólmanem odolat několika velkým šancím Hanáků, vše ale zvládla na jedničku a mohla se radovat ze tří bodů.

Sigma tak překvapivě padla a postup do pohárové Evropy se jí vzdálil. Hanáci již ve středu zavítají k dalšímu duelu do Jablonce, Teplice o den dříve pohostí Mladou Boleslav.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele