základní část, 26. kolo
09.04.2023 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Matoušek zachytil olomouckého snajpra, Klokani odjeli z Moravy s bodem v kapse

Bohemians remizovali ve 26. kole Fortuna ligy na půdě Olomouce 2:2. Atraktivní zápas si pro sebe uzmuli kanonýři obou celků. Zatímco na straně pražského týmu se dvakrát trefil Jan Matoušek, za Hanáky přesně mířil ve formě hrající Mojmír Chytil, jenž má na kontě již 11 ligových gólů. Bohemka tak po čtyřech kláních v české nejvyšší soutěži poprvé nezvítězila.

Sigma byla do minulého víkendu společně se Spartou jediným týmem, který na jaře neprohrál. Jenomže v zápase se Slavií obdržela čtyři branky a z Prahy odjížděla s debaklem. Na domácí půdě se však Hanákům dařilo, jelikož zde naposledy padli v září s Plzní. Tentokrát na ně ale čekala hodně těžká zkouška. Bohemka zvítězila čtyřikrát za sebou, zastavila ji až Slavia ve středečním pohárovém klání. Klokani chtěli v Olomouci potvrdit umístění na čtvrtém místě tabulky.

Vstup do utkání vyšel lépe Hanákům. Ve 13. minutě zakončoval ze středu pokutového území Jan Navrátil, střelu domácího záložníka ale vytěsnil pohotový Martin Jedlička. V úvodních 20 minutách se Klokani na útočné polovině objevovali spíše výjimečně. Územní převaha domácích vyústila v další zakončení ve 22. minutě, kdy střelu Radima Breiteho k přední tyči zneškodnil pozorný Jedlička. O tři minuty později se již skóre měnilo a překvapivě to byla Bohemka, která se po střele Matouška na přední tyč a nepřesvědčivém zákroku domácího brankáře ujala vedení. Zaslouženého vyrovnání se Hanáci dočkali ve 37. minutě, když se z dorážky prosadil Chytil.

Olomoučtí byli v pozici aktivnějšího týmu i po změně stran. Ve 48. minutě zakončoval Navrátil těsně vedle pravé tyče hostující branky. O tři minuty později se po přihrávce olomouckého záložníka ocitl v brejku Chytil, který prudkou ranou k tyči poslal svěřence trenéra Václava Jílka do vedení. Na odpověď Klokanů se čekalo pouze do 54. minuty, kdy se umístěnou střelou k tyči prosadil podruhé v zápase Matoušek. Klub z Vršovic mohl jít o chvilku později dokonce do vedení, jenže chyby domácí obrany a špatného vyběhnutí Matúše Macíka nevyužil Václav Drchal. Tlak modrých po hodině hry citelně opadl, až v 75. minutě byl blízko hattricku Chytil, z nadějné pozice ale pálil vysoko nad. Tři body Hanákům mohl v 86. minutě přisoudit Pavel Zifčák, z hranice pokutového území však mířil pouze do pravé tyče. Rovněž hostující Matoušek útočil na hattrick, jeho zakončení z 90. minuty zastavil skvělým zákrokem Macík.

Sigma tak prodloužila domácí bodovou sérii. V příštím zápase ji čeká 15. dubna střetnutí ve Zlíně, Bohemka se o den později utká s Mladou Boleslaví.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele