základní část, 29. kolo
26.04.2023 17:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Utrápeného gólmana Olomouce vysvobodil v závěru Beneš. Další gól Chramosty k výhře nevedl

Hráči Jablonce ve 29. kole Fortuna ligy na vlastním hřišti remizovali se Sigmou Olomouc 2:2. Ještě na začátku 81. minuty je přitom hřálo dvoubrankové vedení a s ním spojená definitivní jistota vyhnutí se nadstavbové skupině o záchranu. Poté však Hanáci z penalty snížili a v závěru srovnal stoper Vít Beneš. Pořádně si tak oddychl gólman domácích Matúš Macík, jenž navázal na nepovedený výkon z minulého utkání a podílel se chybnou rozehrávkou na úvodní trefě zápasu. Jejím autorem byl Jan Chramosta, jenž vsítil už svůj 14. ligový gól této sezony.

Utkání na severu Čech mělo ukázat, který ze soupeřů se lépe vypořádá se zklamáním z uplynulého víkendu. Zatímco kouč Jablonce David Horejš musel na dobře známém českobudějovickém Střeleckém ostrově skousnout drtivou porážku, Sigma doma nestačila na Teplice. Hanáci přitom nutně potřebovali bodovat, aby si vybojovali místenku v nadstavbové skupině o titul. Stále totiž mohli reálně pomýšlet na výslednou čtvrtou příčku, jež by je posunula do pohárové Evropy.

Napravit si reputaci po minulém utkání mohli jako první domácí, kteří se sice museli v úvodních minutách bránit lehkému tlaku Hanáků, poprvé však ohrozili bránu právě oni. A to když po rohu Matěje Polidara poslal nebezpečnou hlavičku na bránu Tomáš Hübschman, gólman Macík ale dobře zasáhl. Slovenský brankář, který se významně podepsal pod oba inkasované góly Sigmy v posledním utkání s Teplicemi, záhy opět zklamal svůj tým. Při rozehrávce nabil osamocenému Chramostovi, který přesně umístěnou ranou z půlkruhu rozvlnil síť. Na druhou branku nemuseli domácí příznivci čekat dlouho. Ve 25. minutě se po nedůrazu olomouckých obránců ve vlastním pokutovém území dostal míč k Václavu Sejkovi, proti jehož střele z hranice malého vápna neměl Macík šanci.

Úvod druhého poločasu opět patřil hráčům Sigmy a tentokrát si dokázali vytvořit i první nebezpečnou příležitost. V 53. minutě poslal dobrou přihrávku na hranici malého vápna Ondřej Zmrzlý, proti následné střele Mojmíra Chytila ale vytáhl perfektní zákrok Jan Hanuš. I nadále měli mírně více ze hry Hanáci, dlouho si ale ani jeden tým větší šanci nevytvořil. Až v 82. minutě dostali hosté příležitost z pokutového puntíku. K exekuci penalty se postavil Chytil a dobře umístěnou ranou k levé tyči vrátil svůj tým na dostřel jediné branky. Zázračné vyrovnání potom dovršil ve čtvrté minutě nastavení Beneš, když se k němu odrazil míč ve vápně, a on tak bez problému zakončil do prázdné branky.

Už třetí domácí duel Jablonce v řadě tak skončil nerozhodným výsledkem. V posledním kole základní části se 30. dubna představí na půdě Bohemians, Sigma tentýž den přivítá Baník.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele