základní část, 8. kolo
10.09.2022 16:00 CET
2 : 3
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín stahoval náskok Zbrojovky marně. Tři body Brnu zařídil vlastní gól Didiby

Brno v osmém kole FORTUNA:LIGY vyhrálo ve Zlíně 3:2. Dvěma trefami se blýskl kapitán Jakub Řezníček, rozhodnul však vlastní gól Josse Didiby v 59. minutě. Zbrojovka potvrdila výbornou bilanci na hřištích soupeřů, kde po třech utkáních zůstala neporažena. Naopak "Ševci" se museli i přes mohutný finiš soupeři sklonit poprvé po čtyřech zápasech bez prohry. Brněnští se v tabulce posunuli mezi nejlepší čtveřici, navíc mají zápas k dobru.

Velmi nenápadně protáhli fotbalisté Zlína šňůru utkání bez porážky už na čtyři zápasy. Nejsvětlejším momentem této série byl remízový duel na pražské Letné. Na tu zlínskou dorazil moravský rival z Brna, jenž se potýkal s lehce nevyrovnanými výkony, nicméně zisk 10 bodů z šesti odehraných klání nemohl být pro nováčka zklamáním. Tahounem Zbrojovky byl v dosavadní sezoně vedle Řezníčka i čtyřgólový mladík Ševčík.

Od úvodních minut byli domácí aktivnějším celkem. První příležitost si vypracovali v 17. minutě, ale střela Roberta Hrubého zpoza šestnáctky minula branku. O dvě minuty později už se diváci dočkali gólu. Brněnský střelec Řezníček se pohotově uvolnil uvnitř pokutového území, obehrál brankáře Mateje Rakovana a míč uklidil do odkryté brány.

Zanedlouho už se téměř radovali zlínští, ale hlavičku Lamina Jawa pod břevno bravurně vytěsnil Martin Berkovec. Ten podržel hosty parádním zákrokem i ve 27. minutě, kdy z otočky vyprodukoval Jakub Janetzký přízemní střelu. Domácí se snažili nepříznivý stav zvrátit, to se jim ale do konce prvního poločasu nepovedlo.

Po změně stran Didiba nesportovně poslal k zemi Filipa Součka, z čehož vyústila penalta. Tu s přehledem proměnil Řezníček, když Rakovan skočil na špatnou stranu. V 59. minutě vsítili hosté třetí gól, když si vlastní gól vstřelil Didiba.

V 68. minutě "Ševci" zdramatizovali utkání, jelikož se po dobrém centru prosadil Janetzký. Domácí postupně zvyšovali tlak, díky kterému se prosadil hlavičkou do šibenice Youba Dramé. Brněnští nakonec těsné vedení udrželi.

Fotbalisté Brna tak vyhráli i třetí letošní venkovní utkání, čímž přerušili soupeřovu sérii bez porážky. V příštím kole přivítají 17. září Teplice, Zlín se o den později střetne s Hradcem Králové.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Remízka na Spartě-prohra s Brnem????? Když se chce, jde zařídit téměř vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je ten buzerant, který psal , že tu píšu sračky????

Reagovat
fcb+mufc

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele