23. kolo
08.04.2017 20:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

MFK Karviná - Slavia Praha 1:2

Slavia vyhrála díky dvěma brankám Murise Mešanoviče v Karviné a na vedoucí Plzeň stále ztrácí jen jeden bod. Domácí opět nepředvedli špatný výkon, ale co naplat, potřetí zasebou nemají ani bod.

Oba celky začaly zápas ofenzivně a karvinský stadion už skoro jásal, když ve druhé minutě napálil odražený balón zpět na branku Šisler a jen těsně minul Pavlenkovu bránu. Vzápětí bylo živo na druhé straně, Barákův volný přímý kop zlikvidoval Laštůvka. A v nastoleném trendu se pokračovalo. Wágner zblízka hlavou Pavlenku nepřekonal a proti pohotové střele Frydrycha zase zasáhl výtečný Laštůvka.

Bezbrankový stav nakonec prolomili hosté, když ve 12. minutě odcentroval Sýkora a Muris Mešanovič nadvakrát překonal karvinského brankáře. Domácí inkasovaná branka nepoložila, naopak s rychlou odpovědí mohl přispěchat Kalabiška, ale scházela mu větší přesnost. Budínský zase trefil jen boční síť, čemuž ale předtím předcházely dvě slavistické šance. Karviná se dočkala ve 36. minutě a sice poté, co Janečkovu střelu zastavil jeden z obránců ve vápně rukou. Sudí totiž odpískal pokutový kop a Tomáš Wágner jej s přehledem proměnil. Svěřenci Jozefa Webera mohli výsledek dokonce otočit, proti Wágnerovi tentokrát Pavlenka dobře vyběhl.

Každopádně nerozhodný výsledek hostům nevyhovoval a na začátku druhého poločasu byla Karviná o něco lepším týmem. Dokonce vstřelila další gól, ale Wágner stál v rozhodující moment v ofsajdu. Neujala se ani Panákova hlavička a na druhé straně zase nebezpečně střílel Frydrych nebo Ščuk, proti němu znovu zasáhl Laštůvka. Slavia se nicméně začínala tlačit dopředu a v 79. minutě zlomila odpor soupeře druhou brankou. Po Barákově centru mu sklepl balón Tecl a Mešanovič zády k brance patičkou pokořil Laštůvku. Slavia se v závěru zápasu ještě dožadovala pokutového kopu po skluzu Jovanoviče, ale sudí její prosby nevyslyšel a zakrátko utkání ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

2:1................

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele