26. kolo
24.04.2016 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 0:3

Plzeňská obhajoba titulu už je blízko, blizoučko. Viktorka zvládla šlágr kola a Spartu porazila na její půdě 3:0. Rozhodly pokutové kopy; zatímco Ondřej Vaněk svojí vypjatou chvíli zvládl, Bořek Dočkal totéž na druhé straně nesvedl. V závěru pak zasadil Sparťanům definitivní KO střídající Michael Krmenčík, když nejprve proměnil samostatný únik a v nastavení předvedl lob á la Karel Poborský.

Očekávaný šlágr začal pořádně zostra a jako první si vytvořili velkou šanci hosté. Vaněk z úhlu pálil na Bičíka, ten však bez problémů schoval míč do rukavic. V 10. minutě přišel první penaltový okamžik, Petr Jiráček zajel ve vápně do Petržely a sudí Zelinka neměl na vybranou. K penaltě se místo tradičního exekutora Koláře postavil Ondřej Vaněk a utaženou placírkou k tyči poslal Viktoriány do vedení. Sparta tak znovu v zápase prohrávala.

Domácí samozřejmě na nic nečekali a vrhli se do útoku. Po závaru před Kozáčikem nezakončil ani Juliš ani Lafata a skóre zůstávalo neměnné. Vzápětí na druhé straně hodně nebezpečně hlavičkoval stoper Hejda a Bičík musel vyrážet. Ve 26. minutě se dočkala penalty i Sparta. Neobratný skluz tentokrát předvedl Petržela, obětí byl Krejčí a ani tady neměl Zelinka na vybranou. Bořek Dočkal si po zápase s Duklou postěžoval, že penalta pro něj nebyla snadnou záležitostí, přesto se v tomto vypjatém zápase k penaltovému puntíku postavil, ale na rozdíl od zápasu s Duklou selhal. Dočkal zvolil razantní střelu doprostřed, ovšem hodně vysoko přestřelil! O chvíli později mohla Plzeň vést už o dvě branky, Kolářovu pěknou střelou ještě lépe vyrazil Bičík a udržel Spartu ve hře. První poločas byl vyrovnaný, Viktorka vedla zejména díky tomu, že dokázala svůj pokutový kop proměnit.

Sparta samozřejmě neskládala zbraně a ve druhém poločase už Plzeň jasně přehrávala. Bylo to logické, Viktoriáni se hnát dopředu nemuseli, zformovali obranný blok a vyčkávali, co domácí předvedou. Sparta si ve druhém poločase vytvořili několik vyložených šancí, ale ne a ne vstřelit branku. Postupně selhali Frýdek, Dočkal i Juliš. Až přišla 84. minuta a nesmyslné počínání Costy. Ten naskočil na Koláře, balón propadl a střídající Krmenčík postupoval sám na Bičíka. Únik vyřešil zkušeně, balón dostal do sítě a o vítězi bylo rozhodnuto! Letnou začínali opouštět i diváci a Plzeň si výsledek v pohodě pohlídala. V nastavení pak předvedl fotbalovou lahůdku znovu Michal Krmenčík, lobem á lá Poborský přehodil Bičíka a zvýšil už na 3:0. Domácí sparťanská neporazitelnost v této sezoně skončila, co je však důležitější, Plzeň na 99,9% obhájí mistrovský titul, což se naposledy povedlo Slavii.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

14:0 (Dočkal 5x, Lafata 2x, Juliš 2x, Krejčí 2x, Šural, Mareček, Fatai)

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle napise opravdu kdo ma v palici vygumovano

Reagovat
arsavin

Taky to napsal někdo, kdo dostává mentáním tréninkem Sigmu Olomouc do finále LM

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Limberský, Dočkal vlastní)

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

prodám dva lístky na B6 - za původní cenu - 250/vstupenka. prosím mailem: srbic13@gmail.com

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mario23

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta ma zrany hrace a bude rada ze nedostane debakl cekam opatrny zapas ve prospech nasi Viktorky 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

zraneny

Reagovat
smazaný uživatel

Měl to být prý šlágr ligy,je to souboj dvou komediálních ancáblů!

Reagovat
vanGomm

Tip X.Kredit těchto týmů Díky rozhodčím není valný.Nabízí se otázka mají to Sparta s Plzní zapotřebí?Jinak k rozhodčím.Ne že by se to v minulosti rozhodčím "nestávalo",ale tak blbě jako ti součastní to před tím nikdo nedělal.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem zvědav,jak si s tímhle rozhodčí poradí. Dokud hrály tyto týmy proti jiným soupeřům,tak to bylo snadné,teď ale stojí proti sobě a chudáci rozhodčí aby se rozdvojili.

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš jako kdyby Barce nepomáhali.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta jenom brečí pořád....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele