základní část, 29. kolo
20.04.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Radoslav Láta (© FK Jablonec)

Zlín navzdory dlouhému oslabení vybojoval na tiché Střelnici s Jabloncem bod

Fotbalisté Jablonce remizovali ve 29. kole Fortuna ligy se Zlínem 0:0. Utkání, které nabídlo jen málo gólových příležitostí, se pro tým z Moravy výrazně zkomplikovalo už ve 37. minutě, kdy se ze hřiště po druhé žluté kartě poroučel Selmir Pidro. Vyloučení 26letého Bosňana ovšem nikterak nepomohlo domácím, kteří potvrdili své trápení a prodloužili čekání na vítězství na šest soutěžních duelů.

Jablonec prožil po pozitivním vstupu do jarní části soutěže strmý výkonnostní pokles. Předchozích pět soutěžních klání totiž prohrál, přičemž v minulém kole navzdory více než hodinové přesilovce padl také na půdě tápající Sigmy Olomouc. Na zisk alespoň jednoho bodu však měl proti v tabulce 14. Zlínu velkou šanci, jelikož hned sedm posledních vzájemných zápasů přineslo nerozhodný výsledek.

V úvodním dějství nic nenasvědčovalo tomu, že by se téměř dva a půl roku trvající remízová tradice měla měnit. Na Střelnici vládl klid zbraní, který narušil pouze zlikvidovaný pokus Haidersona Hurtada. Dění na trávníku tak okořenil zlínský bek Pidro, jenž se po dvou žlutých kartách poroučel do kabin. Jablonec přesilovku do přestávky nevyužil, a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Domácí podle očekávání od začátku druhého dějství převzali otěže zápasu, v závěrečné třetině hřiště se ale neskutečně trápili a nevypracovali si žádnou slibnou střeleckou příležitost. Diváky zvedl ze sedaček až Matěj Polidar, který v 78. minutě nepříjemným dalekonosným pokusem prověřil Stanislava Dostála. Severočeši v posledních minutách zvýšili aktivitu, skóre však do závěrečného hvizdu zůstalo beze změn.

Jablonec tak po více než měsíci bodoval, když se Zlínem uhrál tradiční remízu. V posledním kole základní části české ligy hostí 28. dubna Mladou Boleslav, Ševci po středečním semifinále poháru vyzvou ve stejný den i čas Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele