základní část, 29. kolo
21.04.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Tomáš Ladra (© fkmb.cz)

Při chuti hrající Ladra pojistil Mladé Boleslavi místenku ve skupině o titul

Mladá Boleslav zvítězila ve 29. kole Fortuna ligy v Pardubicích 2:1, a pro nadstavbovou část si tak pojistila pozici mezi elitní šestkou bojující o mistrovský titul. Hlavní postavou střetnutí se stal Tomáš Ladra, jenž si kromě brzkého gólu z úvodu klání připsal i asistenci u vítězné trefy Lamina Jawa. Východočeši se po změně stran na více než snížení nezmohli a potvrdili trápení na domácím trávníku, kde na jaře ještě nedokázali zvítězit.

Pardubice se po remíze ve Zlíně rozloučily s nadějí na umístění v prostřední skupině a potřebovaly rychle začít s budováním náskoku na barážové pozice. Hráči Mladé Boleslavi měli opačné starosti, bodový přísun ale k udržení se v elitní šestce také potřebovali. Středočechům měl k úspěchu pomoci Ladra, jenž se v předchozích čtyřech duelech podílel na čtyřech brankách Bolky.

A právě 26letý útočník rozvlnil pardubickou síť už v sedmé minutě. Antonínu Kinskému se nepovedl odkop, a balon tak rychle hosté vrátili do prostoru před jeho bránu. Vasil Kušej zakombinoval se Solomonem Johnem, který našel na zadní tyči přesně zakončujícího Ladru. Záhy to mohlo být už o dvě branky, ránu Jawa ale vyrazil Kinský na roh. V 17. minutě se za obranou Boleslavi zničehonic objevil Tomáš Solil, jenže ve velké šanci přestřelil. Na druhé straně si znovu střihl souboj Ladra s Kinským, jemuž na brankové čáře pomohl Dominik Mareš. Ofenzivní přehlídka mohla přinést vyrovnání po půlhodině hry, Denis Halinský však z malého vápna hlavičkoval těsně vedle. Ve 37. minutě tak přišla pro Východočechy krutá rána. Ladra odcentroval z rohu přímo na hlavu Jawa, který oslavil svůj sedmý gól v ročníku.

Pardubice si připravily po návratu ze šaten rychlé snížení. Mareš vyslal na pravém kraji do úniku Marka Ichu, jenž zakončením na zadní tyč zadělal na drama. Gólem nabuzený Icha se mohl o chvíli později propsat do statistik také jako asistent, ale jeho pas skrze vápno byl o chlup rychlejší než skluzující spoluhráči. V 86. minutě mohl přinést Středočechům pojišťovací trefu Antonín Vaníček, rychlý sprint však zakončil nepřesnou ranou. Záhy mohl zahozené šance 25letý záložník pořádně litovat. Ladislav Krobot si totiž nabíhal do vápna na nadějný centr a jen díky zásahu pozorného obránce nedostal příležitost střílet.

Mladá Boleslav si tak vítězstvím na východě Čech pojistila pozici v elitní šestce. Závěrečné kolo základní části modrobílí odehrají 28. dubna v Jablonci, Pardubice ve stejný den vyzvou Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele