26. kolo
23.04.2016 20:15 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - FK Teplice 2:2

Hodně zajímavou divočinu přinesl závěr utkání mezi Slavií a Teplicemi. Sešivaní v zápase dvakrát díky Milanu Škodovi vedli, ale Teplice pokaždé srovnali krok. V nastavení navíc ve vůbec poslední šanci zápasu nedal Hušbauer penaltu.

Fotbalisté Teplic si směrem dopředu nevedli vůbec špatně a svojí sílu předvedli sešívaným už v 10.minutě, kdy Fillo pláchl Jablonskému a naservíroval balón Vachouškovi a jeho ránu Pavlenka vyrazil na rohový kop. Předvedli se i Slávisté a ihned z toho byla branka. Souček přenesl balón na Mihalíka a ten vykouzlil přesný centr na hlavu Milana Škody a Slavia vedla 1:0. Severočeši okamžitě zapli a jejich snaha za vyrovnání byla úspěšná. Hora ještě se svojí hlavičkou neuspěl ale zakrátko pohledná kombinace vyústila v prudkou přízemní střelu Kroba a vyrovnávaci branku Davora Kukece. Ten dobře přečetl hru a nepovedenou Krobovu střelu na zadní tyči usměrnil do sítě. Slavia mohla poločas vyhrát, Škoda byl několikrát dobře v náběhu ale hlavou zkrátka míjel cíl.

Po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu a to včetně střílejícího Milana Škody. V 51.minutě udržela Slavia balón poblíž pokutového území, Zmrhal ho hlavou vracel na malé vápno a Milan Škoda v záklonu opět hlavou uklidil míč do sítě - 2:1 pro Slavii.

Na tahu byli znovu hosté a defenzíva Pražanů se musela mít na pozoru. To se dařilo až do 88.minuty, kdy stoper Bílek nevyřešil situace podél postranní lajny ideálně, míčem napálil Filla a ten následně pelášil do vápna, přihrávkou pod sebe našel čerstvou sílu na hřišti Iva Táborského a bylo to 2:2.

Slavia se s tímto výsledkem nehodlala smířit a ve zbytku času obléhala teplickou branku. Josef Hušbauer si dokonce pokoušel vymodlit pokutový kop, ale sudí mu na jeho teatrální kousek neskočil. Nicméně Ljevakovičovi to možná bylo líto a tak si v poslední možné šanci chytl pod krkem Mešanoviče a penalta byla na světě. Osud zápasu si však se Slavisty "zašpásoval", Hušbauer, který si před pár minutami penaltu zkoušel vymodlit jí nakonec opravdu zahrával, jenže jí kopl tak bídně, že ji Grigar zpacifikoval a bylo po zápase. Červenou kartu ještě uviděl teplický Soungole. Teplice remizovali v Edenu se Slavii 2:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Teplice mají daleko větší potenciál, než být pouhých 6 bodů od sestupu. Běhaví Afričané, zkušení parta okolo zkušeného Grigara, Vachouška či Filla. Věřím, že se zrodí překvapení.

tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jak s timhle chtěli hrát Evropu, to teda netušim....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele