15. kolo
28.11.2015 17:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia porazila Příbram a bodově dotáhla čtvrtý Liberec

Fotbalisté Slavie vyhráli v 15. ligovém kole nad Příbramí 2:1. Skóre otevřel ve 27. minutě z penalty Milan Škoda, po pauze přidal druhou trefu Karel Piták a pak už jen snížil Josef Divíšek. Pražané doma zvítězili poprvé po třech zápasech a minimálně do pondělí se dotáhli na čtvrtý Liberec. Příbram naopak potvrdila, že se jí na půdě Slavie nedaří. Na hřišti červenobílých ještě v lize nevyhrála a v posledních osmi utkáních tam nezískala ani bod.

Příbram začala v Edenu aktivně, měla několik nadějných náznaků, ale žádnou větší šanci. Po deseti minutách navíc převzala iniciativu Slavia. V sedmnácté minutě si zaběhl za obranu Vukadinovič, z otočky však minul.

Domácí pálili ze všech pozic, ale většina střel až k Hruškovi nedošla. V devatenácté minutě zblokovala Frydrychovu střelu hostující obrana a neujala se ani Pitákova následná dorážka. Na druhé straně chytil Barákovu přízemní ránu po brejku Berkovec.

K vedení červenobílým pomohla penalta. Frydrych při snaze střílet po kontaktu s příbramským Pilíkem ve vápně upadl a Škoda s přehledem zavěsil z pokutového kopu do horní části branky. Připsal si jubilejní desátý gól v ligové sezoně. Naopak Pilíkovi zhořkl 200. duel v nejvyšší soutěži.

Slavia pokračovala v náporu. Ve 38. minutě ale Škodovu dorážku z úhlu vychytal Hruška a neujalo se ani několik následných závarů. Po změně stran jako první výrazněji zahrozila Příbram, Barákovu střelu po brejku ale stejně jako v úvodním dějství chytil Berkovec.

Na druhé straně děkovali hosté Hruškovi, který v 57. minutě při samostatném úniku vypíchl při snaze o kličku míč Škodovi. V 66. minutě prováhal dobrou šanci na vyrovnání Bednář, který pálil nad břevno.

Minutu nato naopak zvýšila Slavia. Na přihrávku za obranu si naběhl Piták a z úhlu překonal Hrušku. V lize skóroval poprvé od loňského října. Hosty pak dvakrát od třetího inkasovaného gólu zachránil Hruška, který nejprve vychytal Mikulu a pak Pilíka.

Domácí zahozené šance mohly mrzet, protože čtvrthodiny před koncem Příbram snížila. Divíšek střelou z úhlu propálil Berkovce a připsal si první ligový gól v kariéře. Víc už hosté nestihli, naopak pojistit vedení Pražanů mohl Škoda, ale sám před brankou trestuhodně přestřelil.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia po dalším spanilém vítězství buší na bránu pohárové Evropy.

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2:0, bylo by fajn začít vyhrávat taky doma.

Reagovat
vanGomm

Jsem velice zvědav jestli už Slavia konečně vyhraje také doma.Obávám se,že to zase tzv.smrdí remízou.Venku Slavii moc lidí nevěří a vyhrává a doma je to zase naopak.Vyhrát ze 7 zápasů pouze dva je málo.Takže z toho mají asi největší radost sázkovky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by jsme měly potvrdit body z venka.Myslim že je na čase bodovat taky doma.

Reagovat
KingMaster13

Snad to dáme 2:1 ale po dobrém výkonu z venku vždy přijde zklamání. Teď by se body fakt ale hodily v Liberci nepředpokládám bodový zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Jarda Starka si to pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele