o udržení, 4. kolo
19.05.2024 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Ladislav Krobot (© FK Pardubice)

Kováč při domácí derniéře oslavil hattrick Krobota a jistotu pardubické záchrany

Fotbalisté Pardubic porazili ve čtvrtém kole skupiny o udržení Fortuna ligy Karvinou 4:0 a definitivně si zajistili setrvání v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu. Jasné a třetí po sobě jdoucí domácí vítězství zařídil Východočechům především Ladislav Krobot, jenž do soupeřovy sítě nasázel hattrick. Tím bezpochyby potěšil loučícího se Radoslava Kováče, jenž své svěřence znovu dovedl k záchraně a po konci ročníku s velkou pravděpodobností usedne na lavičku Liberce. Naději na definitivní jistotu setrvání v nejvyšší soutěži naopak ztratili Slezané, kteří si zahrají přinejlepším baráž.

Karviná předvedla v minulém kole rychlou otočku skóre na hřišti Bohemians, a potvrdila tak vzrůstající formu od začátku nadstavbové části. Naopak Pardubice po dvou úvodních výhrách vyhořely 0:3 v Jablonci. Domácí celek ovšem motivovaly tři vítězství z posledních vzájemných duelů a také vidina jisté záchrany ligové příslušnosti v případě bodového zisku.

A právě Východočeši se již ve třetí minutě probojovali do nadějné pozice, kterou ovšem Vojtěch Patrák zužitkovat nedokázal. Vzápětí se do šance dostali i hosté, když se o akrobatické zakončení pokusil Lucky Ezeh. Antonín Kinský však předvedl skvělý reflex a střelu vyrazil na břevno. Na začátku druhé třicetiminutovky otevřeli Pardubičtí skóre. Michal Hlavatý dobře načasoval svůj náběh za obranu, po kterém míč ještě předložil osamocenému Krobotovi, který jej uklidil do prázdné brány. V závěru prvního poločasu navýšil vedení Kryštof Daněk, když dokázal potrestat zaváhání v hostující obraně.

Domácí po pouhých šesti minutách druhého dějství přidali další trefu. Sražený centr si na hranici vápna našel Krobot a podruhé v zápase překonal Jiřího Ciupu. Opařená obrana Slezanů musela vzápětí snést další těžký okamžik, když se po parádní přihrávce Hlavatého znovu prosadil Krobot, a završil tak hattrick. Následující minuty byly jednoznačně v režii domácích. V 81. minutě mohl pátou trefu přidat střídající Vojtěch Sychra, tentokrát si ale brankář Ciupa poradil. V závěru mohli hosté snížit, Kinský však střelu Amara Memiče dokázal zneškodnit.

Pardubice tak výhrou definitivně potvrdily setrvání v nejvyšší lize. V posledním kole se představí 25. května na půdě Bohemians, Karviná změří ve stejný den síly s Českými Budějovicemi.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele