27. kolo
01.05.2016 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Teplice - Sparta Praha 1:1

Spartě se po 27.kole opět o něco ztenčil náskok na druhém místě. Vzhledem k tomu, že Liberec vyhrál nad Brnem a Sparta pouze remizovala v Teplicích 1:1, je rozdíl mezi oběma celky čtyřbodový. Teplice sice získaly bod proti druhému mužstvu ligy, nicméně díky výhře Olomouce se sestupové příčky opět o kousek přiblížily.

Sparťané tentokrát vyvrátili pravidlo první inkasované branky a na severozápadě Čech se ujali vedení. Ke třem bodům to však nestačilo, neboť v závěru srovnal povedeným přímým kopem Roman Potočný.

První šanci zápasu měli domácí, Davor Kukec se dostal k hlavičce, ovšem vůbec netrefil branku. O chvíli později nebezpečně pronikl do vápna Fillo a Kodeš pálil také vedle. Branku z počátku zápasu nemohli trefit ani Sparťané. Konaté po Matějovského přihrávce přestřelil. Poločasové vedení si mohly zajistit oba celky, šťastnější však byli Sparťané. Ve 45.minutě se dostal balón až ke Konatému a ten překonal Grigara. Gólová situace zaváněla ofsajdem a je pravda, že Konaté se v postavení mimo hru skutečně nacházela, nicméně praporek pomezního zůstal dole a Letenští vedli po prvním poločase 1:0.

Teplice však nic nevzdávali a bojovali za vyrovnání. Ljevakovič vyzkoušel pozornost Bičíka a Kukecova střela byla zablokovaná. Neujala se ani Potočného hlavička a tak sparťanské vedení pokračovalo. Nápor Teplic čím dál více sílil, Ljevakovič další dobrou ranou mířil těsně vedle! Domácí se nakonec vyrovnání dočkali a nutno podotknout, že zaslouženě. V 83.minutě byl faulován Fillo a Roman Potočný krásnou střelou z volného přímého kopu srovnal na 1:1. Domácí dokonce mohli výsledek otočit, ale Vachouškovu tvrdou ránu zneškodnil Bičík. Sparta tak v Teplicích nedokázala zvítězit a na druhém místě má už jen čtyřbodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

2-2

Reagovat
Mononukleoza

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vachoušek Hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

"Sparta však ještě musí zabojovat o důležitou druhou příčku, na které má na Mladou Boleslav aktuálně náskok pěti bodů" a na Slovánek jen tři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele