26. kolo
23.04.2016 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 3:1

Jablonec odčinil ostudu s Duklou a doma nastřílel Slovácku tři branky. Trefili se Tecl, Masopust a Doležal. Domácí byli jasně lepším týmem a mohli vyhrát mnohem vyšším rozdílem, avšak Heča v brance Slovácka předváděl dobré výkony. Jedinou branku poraženého vstřelil Došek.

Domácí začali aktivně a bylo jasně vidět, že chtějí výkon z Julisky odčinit. Slovácko se v počátku jen bránilo, střela Pernicy se otřela o tyčku ale Stanislav Tecl už byl v 16.minutě úspěšný. Jablonečtí předvedli povedenou akci na jejímž konci byla přihrávka Hübschmana a neomylné zakončení zmiňovaného Tecla. Ve 32.minutě mohl stejný muž zvýšit, ale podběhnutí Heči potrestat nedokázal a balón z jasné šance poslal mimo. Jablonec i přes převahu další branku nevstřelil, na tu si museli diváci počkat až do druhého poločasu.

A dočkali se hned na jeho začátku. Mihálíkův centr z rohového kopu poslal za Hečová záda patou Lukáš Masopust. Jablonec se definitivně uklidnil a na branku Slovácka se valil jeden útok za druhým. Mihálík s Teclem společnou akci dva na jednoho neproměnili, ale o chvíli později už Jablonec stejně vedl o tři branky. Další střela Mihálíka se neujala ovšem dorážející Doležal už byl úspěšný.

Gólový rozdíl mohl být nakonec mnohem vyšší, ale Jablonečtí porakčovali v zahazování. Místo výsledku 4:0 nebo 5:0, kterému by se nikdo nedivil přišlo nečekané snížení. V jedné z mála akcí Slovácka snížil střídající Libor Došek, ale na více už se hosté nezmohli. V nastavení ještě předvedl svůj um golman Heča a pak už sudí utkání ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tady už o nic nejde tip X a 2 054

Reagovat
smazaný uživatel

Ta návštěva skoro přesně. Ale v Jablonci se člověk výrazně mýlit nemůže.

Reagovat
vanGomm

Jo to máš pravdu.Ono se ty návštěvy dají dost dobře odhadnou téměř u všech týmů naší ligy.Proto to taky sázkovky nevypisují.Přitom se tam dá sázet na větší nesmysly vypisovat tu škálu je snad zbytečné

Reagovat
smazaný uživatel

Že bych zrovna výsledek 3:1 považoval za "zastřílení si", to asi ne. Ani jako odčinění ostudy s Duklou to moc nesedí. Spíše jen splněná povinnost v utkání, ve kterém o nic nejde. Mizerný dojem z této sezony podtrhává i tristní návštěva Gablonz a lze jen konstatovat touhu, aby tento celek nepůsobil na evropské scéně.

Reagovat
ondrasch77

Tak "tristní" návštěvnost nás neprovází pouze v letošní sezóně... Nicméně u celku z jednoho z nejmenších krajů v republice a existencí 3 ligových týmů v okruhu 50 km je poměrně předvídatelná. Pokud Brno předskočí Slavii na 5. místě a my nevyhrajeme pohár, pak můžete v Evropě předvést něco vy - Moraváci...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Moravě momentálně není celek, který by byl schopen alespoň trochu důstojné role v Evropě a cpát se tam jen pro účast a dobrý pocit se nikomu nechce. Většina to bere jako povinnosti navíc a alibisticky se spokojují s klidem tabulky argumentujíc, že jako regionální kluby nemohou mít na víc. Co Jablonci závidím jsou ambice, které u Slovácka zoufale postrádám. Je sice pak zklamáním když nevyjdou, ale pro fanoušky je to krásný signál a impuls, že vedení usiluje o vysoké mety. Druhá (a pro mě nevysvětlitelná) je, ale skutečnost, že přes ambice a někdy i často vysoké umístění v lize není reflektováno počtem fanoušků. Rvát do klubů (Jablonec samozřejmě není sám) s takovou návštěvou desítky až stovky milionů, nabízí otázku o smyslu. Ale lépe je nevědět .

Reagovat
ondrasch77

Tu "druhou (pro tebe nevysvětlitelnou) skutečnost jsem se ti snažil objasnit ve svém předchozím příspěvku... Já samozřejmě pamatuju doby, kdy nás chodilo na Střelák i 14.000, ale ta doba je dávno pryč. V dnešní době spousta fanoušků, než aby zvedla prdel a šla podpořit svůj klub, tak se pohodlně uvelebí do křesla a sleduje stejnou holomajznu od Chelsea... Výrazný úbytek fanoušků (oproti 90. létům) není jen jabloneckým problémem, týká se to prakticky všech (asi až na Plzeň, ale všeho do času), myslím že zářným případem je půlmilionové Brno, hraje o 5. flek (který nechce, aby náhodou nemuselo do Evropy) a přijde na něj 4 a půl tisíce diváků...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele